pondělí 16. června 2008

Zítra začíná mistrovství světa

Zítra vypukne letošní MS v ledním hokeji. Mistrovstvi světa seniorů se letos koná ve Švédsku, jako obhájce titulu se zde ve skupině B představí Rusko. Soupeřem Ruska v této skupině budou Slovensko, Česko a Finsko. Jedná se o velice vyrovnanou skupinu, jediným outsiderem je Finsko, kterému se v přípravných turnajích vůbec nedařilo, loňské MS ale ukázalo že tato role Finsku vyhovuje, tenkrát na to doplatil především favorizovaný výběr USA, který skončil již v základní části.
Ve skupině A se střetnou celky Švýcarska, Kanady, Švédska a již zmiňované USA. Největším favoritem této skupiny je překvapivě Švýcarsko, které vyhrálo dva ze čtyř přípravných turnajů.

Mistrovství světa juniorů se letos koná na Slovensku. Titul přijede obhajovat jedenadvacítka USA, která loni ve finále porazila Finsko. Ve skupině A na sebe narazí mladíci ze Švýcarska, Švédska, Kanady a Česka. Ve skupině B se utkají naděje z Finska, Slovenska, Ruska a USA. Největší šanci na titul experti vypočítávají českým hráčům, kteří vyhráli na třech přípravných turnajích.

Na našich stránkách budeme každý den přinášet reportáže z obou MS a každý hrací den budeme vyhlašovat "Hráče dne".

Žádné komentáře: