čtvrtek 19. června 2008

MS U21 - den 3: Česko - švýcarská přestřelka. Domácí Slováci končí.

SKUPINA A

Česko U21 - Švýcarsko U21 7:4 (3:2, 2:2, 2:0)

Konečně se diváci dočkali koření hokeje - branek. Češi Švýcary přestříleli a ukončili jejich nečekanou jízdu skupinou. Gólmani Schmidt (Žárovkáři Šumbark) a Rex z Otavanu Poříčí sice podali skvělé výkony, ale střelci měli den ... Za český výběr se trefili dva hráči Hockey no.1 Rozsíval a Bečvář. Pozadu nezůstali ani v akademii SDH Chotěšov, kde vychovali snipery Zavadila a Fojtíka. Na Švýcarské straně stojí za zmínku gól Igora Chira z HC Kallendorf, který sám prokličkoval celým kluzištěm a blafákem ála Procházka snížil na 2:3. Švýcaři celé utkání dotahovali vedení českého výběru, ale když dostali 2 minuty před koncem branku na 6:4, už neměli síly na zvrat a ani následná power play jim úspěch nepřinesla, naopak Zavadil do prázdné branky pečetil vítězství ve skupině.

Švédsko U21 - Kanada U21 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Zápas o postup, ve kterém Švédsko potřebovalo vyhrát. Ale hrát na tři pětky proti perfektně připravenému týmu javorových listů nebyl asi nejlepší nápad. Kanaďané hráli v porovnání s prvním vystoupením jako vyměnění. Žádné zbrklé akce, ani přehnaná aktivita hvězd. Zahráli jako tým, perfektně naladěný a připravený. Jedinou překážkou jim byl Freddy Bodin ve švédské brance. Gólman ICE Scorpions chytal s jistotou a podržel svůj celek i při trestném střílení, které neproměnil Kosovák Jay Mulder. Byl to ale právě on, kdo na začátku 3. třetiny po krásné kombinační akci předložil před poloprázdnou klec puk Rafaelu Wakalukovi ze slovenského BEERS, který definitivně zlomil švédský odpor.

SKUPINA B

Finsko U21 - Rusko U21 4:0 (0:0, 0:0, 0:1)

Oba týmy dobře věděli, že jim k postupu stačí remíza a podle toho se také čekal nudný, taktický hokej. Ale Finové nechtěli čekat, až se jejich soupeř znovu trefí v závěru utkání a už ve 13. minutě vedl 2:0 po brankách Shwedish Piráta Tuevo Kuoppaly a Johannese Kurvinena z IHC Kotiteollisuus. Tentýž hráč zatloukl i poslední hřebík do rakve snažení Rusů o změnu stavu ve 3. části hry. Ruský výběr tentokrát nepodržel hodonínský gólman Filipov, naopak finský trenér má před semifinále dilema, kterého z mladíků postavit do brány, neboť jak Hesso, tak Taipale přivádí střelce k zoufalství. I přes porážku postupují i hokejisté Ruska, domácí Slováci totiž nezvládli utkání s USA.

Slovensko U21 - USA U21 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Domácí naděje se na turnaji moc neukázali. Poslední šanci jim dávalo vítězství v utkání s USA a jiný výsledek než remíza ve druhém utkání skupiny. Proti bylo ale křídlo Integrated Peripherals Henry Dimaio. Ve 13. minutě už byl slovenský konec turnaje blíž, to když se trefil z Comets na poslední chvíli nominovaný Owen Robitaille. Diváci v tu chvíli začali na své hráče pískat a žádali hlavu celého Slovenského Hokejkového Svazu. Domácí gólman Zigo Hubert, který se po turnaji po třech letech rozloučí s juniorským výběrem, si vybral slabší chvilku v polovině utkání. Při oslabení nepochopitelně sekl po Gergu Jovanovskim a poslal Slováky do třech. Sám postižený hráč finské HC Syria Represent potom krásnou střelou využil už po 8 vteřinách dvojnásobnou přesilovku a diváci přestali pískat ... začali opouštět košickou HWIN arenu. Slováci ukončili své domácí trápení bilancí 2:10 a jediným bodem.

HRÁČ DNE
Chtěli jsme vybrat někoho z českého výběru, ale Češi hráli jako tým a nikdo při střeleckých hodech nevynikal. Přesto přijel na MS Hráč dne z ČR. Je jím finský útočník Martti Huopio. V utkání s Ruskem vstřeli branku a na další dvě tento hokejista českého HC Exit84 přihrál. Po celé utkání táhl první pětku finských juniorů a ukázal, že v této kategorii rostou schopní nástupci seniorské reprezentaci.
Celkové výsledky základních skupin a semifinálové skupiny

Žádné komentáře: