pátek 20. června 2008

MS U21 - den 4: Rusové chtějí medaili, Taipale drží Finy. USA znuděně do čela.

SEMIFINÁLOVÁ SKUPINA

Kanada U21 - Rusko U21 3:5 (2:3, 1:2, 0:0)
Koncertem třetí ruské pětky by se dalo nazvat první utkání semifinále juniorů. Tři branky a osm kanadských bodů posbírala v minizápase s Cody Barbarim 3. pětka Ruska. Tento Drtič z Hodonína musel být opravdu zdrcen, neboť z 19 střel pustil 5 branek a je s podivem, že ho trenér Rout66 nevystřídal. Zápas začal svižně. Na kostce svítilo 00:17 a ruský výběr se sesypal na střelce nejrychlejšího gólu šampionátu Vasilie Privalova z EKSH. Kanaďany tento rychlý gól nezaskočil a za minutu bylo vyrovnáno. Boyd Altshuler z týmu Nezkušení kosmonauti převzal puk od Lindena a nekompromisním golfákem vrátil zápas na začátek. Přestřelka pokračovala a po 1. třetině byl stav 2:3. Jenže ve 2. třetině zaúřadovala právě třetí ruská řada a i přes snížení Alexuse Bernsteina (Speacker's team) udělala tečku za střeleckou bilancí. Predátor z Plzně Kabot Kotov skóroval hned dvakrát po přihrávkách komety z Bakova Anatolie Katzeva. Ten si v utkání připsal 3 asistence a byl vyhlášen Hvězdou zápasu. Rusko tímto zápasem srovnalo krok se svým soupeřem a živí naděje na medaili.

Finsko U21 - Česká Republika U21 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

O poznání lépe začal jiný Drtič z Hodonína Otakar Častulík druhé utkání semifinále. Ve třetí minutě překonal Alpo Taipala ve finské svatyni a zdálo se, že tomuto gólmanovi z Ořechova dvouzápasová pauza neprospěla. Opak byl však pravdou a tato vycházející hvězda si po utkání mohla říct "veni, vidi, vici ...". Skvělým výkonem nastartoval pro Finy turnaj a i v tomhle utkání ukázal, že jeho tým míří za zlatem. Seveřané totiž do 10. minuty zápas otočili brankami Ihalainena (Huhulákov) a hlavně nádhernou kombinací Pelkonen (Nezkušení kosmonauti) Lohtander. Gól hráče HC Capybara roztleskal všech 20 tisíc diváků, protože to, jak si dvojice Finů pohrála s Tatranským kamzíkem Dudákem v české brance se nevidí každý den. Český výběr sice zaměstnával finského brankáře mnohem častěji, ale mířidla měl nejlépe srovnaná už jen další finský forward STIGA Allstars Janne Virta. Podle předpokladů měli Finové v tomto utkání tahat za kratší provaz, ale bojovností a houževnatým výkonem v čele s Taipalem míří do vysněného finále.

Švýcarsko U21 - USA U21 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Nudné utkání, které mělo vyrovnat síly v tabulce. To by ale nesměl v americké brance stát Franciso Coleman. Gólman HC lopaty New Bor pochytal všech 19 střel Švýcarů a ani se moc nezapotil. Jestliže začal tým helvétského kříže turnaj jako z pohádky, nyní se dá jejich hra přirovnat spíše k hororu. Na co sáhli, to pokazili nebo jim v lepším případě nepřálo štěstí. Ani americký výběr nepředvedl hokej hodný vedoucího týmu šampionátu, ale dával góly a ty dělají vítěze. Nejprve se prokličkoval celou obranou Švýcarska hráč týmu Maxíkove ovečky Glenn Jenner, aby v zápětí dostal trest ve hře za likvidační faul na brankáře HC Veronica Brandona Hauetera, čímž jen podtrhl mizérii tohoto utkání. Světlá chvilka přišla na konci 2. třetiny, kdy po kombinaci McAlpine, Blake, Bach poslední jmenovaný rozesmutněl švýcarské fanoušky druhým gólem. Obránce HC Sedletín tak definitivně zlomil náznaky snahy o zvrat. Při závěrečné power play Švýcarů pečetilo do prázdné klece křídlo Comets Owen Robitaille. Američané tak se skóre 10:2 a 11 body vévodí šampionátu.

HRÁČ DNE

Ruský centr Anatoli Katzev rozdával přesné přihrávky v utkání s Kanadou a hlavně zásluhou jeho tří asistencí se ruský výběr prokousal k vítězství nad zámořskými mladíky. Hráč HC Kometa Bakov si tak řekl o místo v all stars týmu turnaje.

Žádné komentáře: