úterý 17. června 2008

MS U21 - den 1: Kanada na kolenou. Taipale vychytal Slovensko

SKUPINA A

Kanada U21 - Švýcarsko U21 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Velké překvapení se zrodilo v utkání mladíků Kanady a Švýcarska. Švýcaři, vědomi si síly soupeře vlétli do utkání a než se zaskočení kanaďané stihli srovnat na ledě, prohrávali po sedmi minutách 2:0. To je natolik paralizovalo, že ani následný time out je nevyburcoval k obratu a výběr Švýcarska si vedení pohlídal i přes snížení, o které se ve 3. třetině postaral Johnathan Akhavein z Freedom teamu.

Česko U21 - Švédsko U21 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Podle odborníků největší favorit turnaje, výběr České republiky hned od začátku ukazoval, že to s titulem na letošním MS myslí vážně. Hlavně kombinace dvojice Rozsíval, Duda doslova vyučovala překvapivě odevzdané Švédy. Prvně jmenovaný hráč, hrající pouze na farmě Hockey no.1 korunoval výkon první pětky dvěma brankami.

SKUPINA B

USA U21 - Rusko U21 2:1 p.p. (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Ruský tým držel krok s papírovým favoritem celý zápas hlavně díky mladičkému gólmanovi Kravenu Filipovovi, který září v TJ Slovan Hodonín. Po brance Damjana Mamedova srovnal ve druhé třetině Henry Dimaio. Vyprodaný stadion se tak dočkal prodloužení, v jehož čtvrté minutě ujel ruské obraně útočník HC Kali Bart Tabaracci a rozhodl až nečekaně vyrovnané utkání.

Finsko U21 - Slovensko U21 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Jako u Verdunu si museli připadat mladíci z Finska, které domácí výběr přestřílel 52 – 28 . Nejpilnějším střelcem byl Benjamín Varga z IHC Podlavice. Ani jedna z jeho 11 střel však neprošla za záda dvacetiletého Alpo Taipala. Ten přišel o čisté konto až 47 sekund před koncem, když obrana Suomi neuhlídala dvojici Chudý, Kubiš. Gólman byl podle trenéra Finska zcela vyčerpán a není jisté, zda nastoupí i proti USA.

HRÁČ DNE
Hráčem dne byl zvolen Fin Alpo TAIPALE. Pochytal 51 střel Slováků a pustil jedinou branku. O čisté konto ho připravili tak trochu spoluhráči, kteří se na konci utkání víc radovali, než bránili. Chtěli jsme přinést rozhovor s hvězdičkou týmu HC Velký Ořechov, ale trenér reprezentace sice šťastný, ale prohlásil : „Náš brankář je mrtvý.“



Žádné komentáře: