úterý 17. června 2008

MS - den 1: Češi, Švýcaři a Švédi si připsali první vítězství, Finsko se dál trápí

Dnes se hrály první zápasy MS seniorů. Ve skupině A se utkalo Švýcarsko s Kanadou, Švýcaři s přehledem zvítězili 2:0, Kanadě nepomohla ani velmi důrazná a tvrdá hra. Za vítěze se trefili Naef (Dalax Flames) a Lüber (HC Müchlee).
V druhém zápase se střetly Švédsko a USA, i v tomto utkání se prosadil tým z Evropy. Tento zápas byl pravým opakem prvního zápasu ve skupině, diváci viděli drama - USA se dostalo do jednogólového vedení, po několika chybách americké obrany se ale Švédům podařilo otočit na 2:1. Druhý gól USA probudil, skvělá 4.lajna zařídila vyrovnání. Zápas pak rozhodl hned v úvodu 3. třetiny švédský centr Fjellman Erkki (HC Uppsala Vikings), USA sice měly po celou třetí třetinu převahu, gól ale už nepadl - a tak konečný stav byl 3:2 pro Švédsko.

Ve skupině B hrálo Česko proti Finsku. Tento zápas byl velkou taktickou bitvou, oba týmy se vyznamenaly především v obraně, útočníci obou týmu se téměř nedostali před bránu soupeře. Zápas byl velice nudnou záležitostí pro diváky, tak není divu že téměř pořád pískali a několikrát zasypali led vším co bylo po ruce, hra tak byla vícekrát přerušena. Rozhodujiící moment utkání přišel v 55.minutě, Jiránkovi (HC Slizký hadi) se podařilo z úhlu prostřelit Lipponena (HC Vadam) v brance Finů. Zápas měl ještě dohru, trenér Finů Aoki těžce nesl porážku a v útrobách stadiónu napadl českého rolbaře, vyrazil mu několik zubů a poškodil i jeho rolbu. Na vozidle vznikla škoda několik tisíc HK, trenér Aoki se k tomuto incidentu odmítl vyjádřit.
Také druhý zápas nebyl zrovna lahůdkou pro diváky, Slováci a Rusové si po oboustraně slabém výkonu připsali po jednom bodu, zápas skončil nehokejově 1:1.

Hráčem dne
se stal hráč Švédska Fjellman Erkki (HC Uppsala Vikings), který rozhodl utkání s USA a zajistil tak svému týmu 3 body.

Žádné komentáře: