pátek 20. června 2008

MS - den 4: Švédsko utrpělo debakl, Finsko porazilo těsně Švýcary, USA si poradilo se Slováky

Na MS bylo dnes rozehráno semifinále, na programu byly zápasy Česko-Švédsko, Finsko-Švýcarsko a USA-Slovensko. V prvním zápase dne utrpělo Švédsko potupnou porážku, Češi jim nasázeli celkem 7 gólů, Švédi se zmohli jen na jeden jediný. Tento výsledek asi čekal málokdo, Švédsko bylo jasně nejlepším týmem základní části. Trenér Švédů, který je do konce MS vyloučen ze střídačky a musí zápasy koučovat z tribuny (důvody si přečtete v minulých reportážích), po zápase kritizoval své hráče. "Pánové si po základní části zřejmě mysleli že už jsou jednou nohou ve finále MS, tato prohra byla víc než zasloužená". Starý lišák na lavičce ČR Hoffi se po zápase jen usmíval, bylo vidět že takový průběh zápasu zdaleka nečekal. K samotnému utkání: Češi dnes nebyli k zastavení, první třetinu vyhráli 2:0. V druhé přidali dokonce 5 branek, Švédi dali jen jeden čestný gól - po půl hodině hry tak bylo rozhodnuto. Sedmý gól vyhnal z branky Mosseba (HC Slizký hadi), nový muž v kleci Quickland (IHC Tomgame Žižkov) už uhlídal čisté konto a uchránil Švédy před ještě větším trapasem. Konečný stav - 7:1. Největšími hvězdami na české straně byli Kozubík (3+0) a Koblížek (1+2), oba hráči SDH Chotěšov. Za pozornost stojí také fakt, že všech 7 gólů vstřelili hráči 3. a 4.lajny.

Další duel dne mezi Finskem a Švýcarskem byl - jak už to mají Švýcaři na tomto MS ve zvyku - napínavou přestřelkou, stejně jako v prvním zápase se šťastnějším koncem pro soupeře. Švýcarům se několikrát v zápase podařilo dostat do vedení, Finsko, které poprvé na turnaji nastoupilo na 4 lajny, pokaždé dokázalo srovnat. Dvěma brankami se předvedl Peurajärvi (Huhulakov), který je proslulý tím že v jednom zápase nastřílí několik gólů a na další čeká pak třeba celý rok. Doufejme, že to tentokrát bude jinak a že se na MS ještě zapíše mezi střelce. V 60.minutě byl stav 3:3 a tak se prodlužovalo. Finsko ukázalo silnější nervy a v 6.minutě prodloužení předčasně ukončilo zápas - trefil se Mylliniemi ze STIGA Allstars.

Ve večerním zápase se střetly USA a Slovensko. Slovensko bylo rozjeté po zápase s Českem a brzy si vybudovalo dvoubrankové vedení. USA se dokázalo vzpamatovat a otočit utkání, rozhodující branku na 3:2 dal za USA Henderson (Alabama Boxers), gól a vítězství hned po zápase věnoval asistentovi USA B.Jonesovi, který po neshodách hlavním trenérem musel odcestovat z dějiště MS a zápasy tak "gaučuje" jen v televizi ze sedačky v obývacím pokoji.
Trenér Gigo byl již tradičně "znechutený" výkonem svých svěřenců a aby se nemusel rozčilovat poslal na tiskovou konferenci po zápase svého asistenta.

Česko - Švédsko 7:1
Finsko - Švýcarsko 4:3p
USA- Slovensko 3:2

1.CZE...11:5...9
2.SWE...11:14...9
3.SVK...8:6...7
4.SUI...11:10...7
5.USA...7:7...6
6.FIN...7:6...5

Hráčem dne je jednoznačně Kozubík ze SDH Chotěšov, který si jako první hráč na tomto MS připsal hattrick.

Žádné komentáře: