středa 18. června 2008

MS U21 - den 2: Rusové si opět přidali. Švýcarská jízda pokračuje.

SKUPINA A

Švýcarsko U21 - Švédsko U21 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Pokud byl první zápas Švýcarska považován za překvapení, o jejich kvalitách už nyní nikdo nepochybuje. Mladí Švédové byli ve všech ohledech lepší a ani nasazení švýcarských mladíků nebylo takové, jako v prvním utkání. Rychle prohrávali gólem Escobara (Dalax Flames). Přesto dokázali Blumem Novoselacem záhy vyrovnat a půl minuty před koncem strhnout vítězství na svou stranu, když se trefil Damian Schüepp z Otavanu Poříčí.


Kanada U21 - Česko U21 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Čekalo se, jak se vyrovná kanadský tým s blamáží se Švýcarskem. Díky nepozornosti českého brankáře Bohdana Olesze z HC Kosováci se ale nečekalo dlouho. Speacker's team uvolnil na MS Alexuse Bernsteina a ten ve 4. minutě uklidnil celou Kanadu. Od té chvíle se ale hrál nudný hokej a kdo čekal snahu českých mladíků o vyrovnání, byl zklamán. Drtič z Hodonína Cody Barbari se v kanadské brance nudil a když ve 2.třetině zvýšil "Nezkušený kosmonaut" Boyd Altshuler, utkání už se jen dohrávalo. U střelce druhé branky není jisté, zda bude moci pokračovat v turnaji, protože je vyšetřován slovenskou policií v souvislosti s výtržnictvím v hotelu. ( viz. Střípky od ledu ).


SKUPINA B

USA U21 - Finsko U21 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Hvězda prvního utkání, gólman Finska Alpo Taipale zůstal na hotelu a jeho náhradník Ismo Hesso čelil 33 střelám amerického výběru. Hned na úvod ho překonal útočník Dukly Trenčín Stan Bair. Potom se ale finský gólman rozchytal a když ve 29. minutě vyrovnal Kai Sillanpää, čekalo se drama. Jenže mladí Finové mají problém s koncentrací v závěrech třetin a to potrestal 2 vteřiny před druhou sirénou Paul Blake, hráč Hockey no.1. Na tohle už finský výběr, hrající celé utkání na 3 pětky odpověď nenašel a Američané si tak dokráčeli pro vedení v tabulce skupiny.

Rusko U21 - Slovensko U21 2:1 p.p. (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)

Zřejmě patent na drama mají mladíci z Ruska. Po prodloužení v prvním utkání si i přes střeleckou převahu nedokázali poradit s houževnatostí Slováků. Do konce utkání nechybělo ani 5 minut, když se slovenskému obránci Alexeji Stolárovi z amerického Comets podařilo prostřelit chumel těl před brankou Kravena Filipova. Už už se zdálo, že se Slováci dočkají prvního vítězství, ale 42 sekund před závěrečnou sirénou vzal odpovědnost na sebe Anatoli Blodnieksky (Suomussalmi Hurrikaani ) a zajistil Rusům alespoň prodloužení. V něm si opět "počkali" Rusové až do závěru, kdy bombou z mezikruží zmátl i rozhodčího útočník Exhibice Klanu Sibiřskýho Močálu Trevoron Alexandrei. Po poradě s videorozhodčím byl gól uznán a Rusko srovnalo bilanci svých prodloužení na 1:1.

HRÁČ DNE
Dnes je jím opět brankář. Tentokrát jednička Švýcarské juniorky Brandon Haueter. Gólman HC Veronica drží švýcarské naděje na MS tam, kde by je čekal málokdo a i když mu jeho spoluhráči jeho práci svým někdy ležérním přístupem neusnadňují, pustil za svá záda jen dvě branky z 52 střel. Jeho vystupování na ledě ho předurčuje k velké budoucnosti. Sebejistý, schopný srovnat spoluhráče a vyburcovat tým.

Žádné komentáře: