sobota 21. června 2008

MS U21 - den 5: Bitva o zámoří vzala USA jistotu, o medaile pět týmů

USA U21 - Kanada U21 2:3 s.n. (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 0:1)

Zápas, který měl dát Američanům jistotu finále. Po něm jsou však v situaci, kdy mohou o finále teoreticky přijít. Ale za svým snem vyrazili odvážně, když po dvou třetinách vedli 2:0 po brankách Curtise Sacca, hvězdy Xanadu HC a přesilovkové branky křídla Trenčínské Dukly Stana Baira ze druhé třetiny. Do závěrečné části nádherné zámořské bitvy přeskupil kanadský trenér Rout66 pětky a když Speacker Alexus Bernstein snížil, schylovalo se k dramatu. Američané sice pálili na Hodonínského gólmana Barbariho ze všech pozic, ale zapomínali přitom na obranu. Toho využilo necelé 4 minuty před třetí sirénou křídlo Freedom teamu Johnathan Akhavein, kterému nádherně namazal na druhý gól v turnaji Benoit Hil. Prodloužení nepřineslo taktizování, naopak. Oba týmy chtěli rozhodnout co nejdříve, ale brankáři byli proti. Kanadským hrdinou se tak stal ve třetí !!! sérii nájezdů Alexus Bernstein a vzal tím jistotu Američanů na finále a svému týmu dal teoretickou naději na boj o medaili.

Česko U21 - Rusko U21 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Český výběr měl jediný cíl - porazit Rusko a živit naději na finále. Začali už v čase 01:11, když souhrou celé druhé pětky skončil puk za zády ruského gólmana Filipova z hokejky Přemysle Schmidta (Integrated Peripherals). Jenže Rusko by v případě vítězství zamotalo skupinu ještě víc a tak ruští hráči nic nevzdávali a velmi často pronikli za českou obranu. Jedno z přečíslení skončilo zkříženýma rukama nad hlavou hlavní rozhodčího a Fiodor Shostakovich z trestného střílení srovnal. Češi však dohráli třetinu až do konce. 26 sekund před jejím koncem ujeli v oslabení tři !!! čeští hokejisté a Filipov neměl šanci. Janecký z Alabamy zakončoval prakticky do prázdné branky. Od druhé třetiny se hrál taktický, obranný hokej s cílem neudělat chybu. Oběma týmům se to dařilo a když se ruský trenér Tim rozhodl pro závěrečný nápor v power play, zopakovali si čeští útočníci Schmidt a Bečvář souhru ze druhé minuty a pojistili vedení na 3:1. Jen si vyměnili role a Schmidt vrátil gólovou asistenci Bečvářovi z Hockey no.1. Zajímavostí je, že všichni čeští střelci hrají v USA.

Švýcarsko U21 - Finsko U21 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Také v tomto utkání se mohlo rozhodnout o úspěšných a poražených. Ale ani v tomto případě neplatilo, že lepší vyhrává. Překvapení turnaje Švýcarsko se probudilo a podalo výkon podobný prvnímu utkání mistrovství s Kanadou. Gólman Taipale, hvězda prvního dne MS neměl v první třetině štěstí. Nejprve ho ve dvojnásobné přesilovce překonal z blízka James Rino, hráč HC Syria Represent a 43 sekund po návratu Mikkonena z trestné lavice dokonal skvělý start do zápasu centr týmu Dromik teams Bolinger Gutis. Finský kouč Vojtma si vzal už ve 4. minutě time out a podle gestikulace nevyprávěl hráčům pohádky. Ti si vzali jeho slova k srdci a na začátku 2.třetiny snížili Matti Kolarim z Hockey no.1 na 1:2. Gólman Veronici Haueter však víc nedovolil a tak nepomohla ani tříminutová power play 6 na 4. Střelec druhé švýcarské branky, který likvidačním zákrokem poslal do nemocnice Nezkušeného kosmonauta Lohtandera a dostal 2+2 minuty. Finové sice vystřelili za 3 minuty desetkrát, ale skóre se již neměnilo.

HRÁČ DNE


Hráčem dne se dnes stává Kanaďan Alexus Bernstein ze Speacker's team. Nejdřív poslal Kanadu do vedení a když došlo na samostatné nájezdy, proměnil všechny své tři pokusy a ve třetí sérii ukončil svůj i kanadský velký zápas.


Žádné komentáře: