sobota 21. června 2008

MS - den 5: Další propadák Švédského týmu, tentokrát proti Finsku, Česko je jako první tým ve finále

Švédsko se ještě ani nestačilo pořádně vzpamatovat z debaklu proti Česku a už je čekal další ponižující zápas. Finsko se po špatném vstupu do turnaje semklo a vyhrálo dnes již potřetí v řadě, v první třetině dnešního zápasu doslova převálcovalo svého soupeře. Nejvýraznějším mužem na ledě ve finském dresu byl brankář Lipponen (HC Vadam), který doslova zesměšňoval švédské útočníky. Finsko spoléhalo na rychlé přechody do útoku, tahle zbraň na Švédy platila. Nejdříve v první třetině skóroval obránce Särkilahtu (IHC Tomgame Žižkov), o 4 minuty později zvýšoval další obránce Niskankangas (TJ Slovan Hodonín). Na konečných 3:0 dával po skvělé akci celé 1.lajny Niemikorpi (IHC Tomgame Žižkov). Švédsko se již nedokázalo vzpamatovat a Finsko tento výsledek udrželo až do konce utkání. Finsko tak má naději se podívat do bojů o medaile, Švédsko si značně zkomplikovalo cestu za titulem.

Česko, které včera přehrálo Švédy, se dnes utkalo s USA. Češi na tomto MS hrají v obrovské pohodě a je to znát na jejich sebevědomé hře. Proti USA hráli svojí typickou hru a nezalekli se ani brzkého vedení USA ve 4.minutě (traktorista Ewing z HC ZETOR BRNO). Hned o 2 minuty později se Čechům podařilo vyrovnat Urbanovi (iHC Vlci Rohatec-CZE). Do konce 1.třetiny Češi zvýšili na 2:1 (Fleischmann - SDH Chotěšov). Na další gól si diváci počkali až do samotného závěru utkání, plány na odvolání brankáře překazil americkým trenérům (Ben Jones je překvapivě zpět u mužstva) v 58.minutě Hejduk (HC Ananas-USA). Česko se jako první tým kvalifikovalo pro finále MS.

Smolný turnaj hrají Švýcaři, kteří na tomto turnaji již několikrát velice nešťastně prohráli. Dnes se utkali se Slovenskem. Švýcaři se dostali velice rychle do vedení, hned v 3.minutě skóroval Reber (Noiken Greenhorns-SVK). Jako v předešlých zápasech nedokázali Švýcaři dotáhnout dobře rozehraný zápas do konce, nejdříve vyrovnal Žonda (Nezkušení kosmonauti), který tak naplnil důvěru trenéra Giga, který ho vzal na MS i přesto, že ve svém klubu letos nepatřil do základní sestavy. Ve 38.minutě zvýšil na 2:1 pro Slovensko Dian (IHC Tomgame Žižkov). Švýcaři už nedokázali odpovědět, Slováci jsou tak již jen krůček od finále.

Švédsko - Finsko 0:3
USA - Česko 1:3
Slovensko - Švýcarsko 2:1

1.CZE...14:6...12
2.SVK...10:7...10
3.SWE...11:17...9
4.FIN...10:6...8
5.SUI...12:12...7
6.USA...8:10...6

Hráčem dne
se stal finský brankář Lipponen, který vychytal již druhou nulu na MS a má velký podíl na vítězství proti Švédsku.











Žádné komentáře: