sobota 14. června 2008

Sparťané, Jaguáři a NURMO do SM-Liigy

Play off v Mestis podle předpokladů

Mestis hopea ovládli borci HC Sparta Lučany. Po základní části si nenechali vzít prvenství ani v TOP4 a tak nebylo pochyb o tom, kdo z této soutěže postoupí do SM-Liigy. Není tedy překvapení, že v top10 kanadského bodování byli tři hráči z Lučan. Všem vévodil Kryštof Tóth. Celou sezonu sparťanům zdatně sekundovali White Jaguars, IHC VAASA DOMINATOR'S a HC Modelové.
Ani jeden z těchto pronásledovatelů ale neprokázal takové kvality a touhu po nejvyšší soutěži a vítězství Sparty bylo tedy na pohled velmi snadné. Bronzovou pozici nakonec obsadili Modelové, protože po základní části třetí VAASA nezvládl už čtvrtfinále play off.
Finále bylo snadnou záležitostí pro Spartu Lučany, která poslala White Jaguars alespoň do baráže. V ní jaguáři prohrávali už 0:3 s týmem Kačeři Žižkov a zdálo se, že rozdíl mezi nejvyšší soutěží a Mestis Liigou je opravdu propastný. Ve čtvrtém utkání však jaguár Šlégr nastartoval svým samostatným nájezdem obrat, který se zastavil až u bran SM-Liigy, kam tedy postoupili oba finalisté Mestis Liigy hopea.

wenna (White Jaguars) : "Sezonu nemůžu zhodnodit jinak, než pozitivně. Po celou sezonu včetně play off jsem byl s výkony svěřenců spokojen a všichni jsme věřili v postup." Ve finále jste ale sebejistě nevystupovali : "Tak finále mělo být jakousi přípravou na baráž. Ale po finále jsem malinko zapochyboval o našich kvalitách. To, jak hráči otočili baráž mi ale ukázalo sílu tohoto týmu. Kačeři byli silným protivníkem, ale při nás stálo také to pověstné štěstíčko. Tahle série je pro nás výzvou do bojů o udržení SM-liigy, což se nepodařilo našemu farmářskému týmu. "


Mestis kulta měla podobný scénář. Hráči Vihreä Tiikeri NURMO ovládli základní část a stejně jako Lučany ztratili v play off jediný zápas a v klidu dokráčeli do SM-Liigy. I tady byl nejproduktivnějším hráčem základní části hráč lídra - Tage Olorsson. Boj o finále a případnou baráž se měl odehrát mezi týmy HC Slavoj Bruntál a HC Rovaniemi. Vidět byl i hopsací míček, ale ten se nakonec musel spokojit se 6. místem. Semifinále mezi hokejisty z Rovaniemi a Bruntálu rozhodl až v osmé minutě nastavení sedmého zápasu Zbyněk Vaborovič a Rovaniemi tak mohlo myslet na postup. Finále však bylo sérií jednoho týmu a NURMO přejelo svého soupeře 4:0. Zřejmě tento fakt, ale i více zkušeností rozhodlo baráž, ve které Rovaniemi nestačilo na Suomussalmi Hurrikaani a tento tým se udržel v SM-Liize i pro následující sezonu.

Scaurus (Vihreä Tiikeri NURMO) : "Po polovině soutěže jsme museli v rámci posílení tragického B týmu stáhnout hru na 3 pětky a jen díky gólmanovi Ala Jarimu, který si řekl o reprezentační dres, jsme soutěží prošli bez problémů." Pokud jde o finále soutěže : "Čekali jsme od Rovaniemi větší odpor, protože naše vzájemná bilance byla tristní, ale vzhledem k únavě soupeře bylo finále velmi snadné." Za cíl si nováček SM-Liigy dal záchranu A týmu a rychlý návrat farmy mezi elitu.

Larva Virta (Suomussalmi Hurrikaani) : "Naším cílem byla záchrana v SM-liize. To se i přes velké problémy podařilo. Vedení neposilovalo i když si to trenéři výslovně přáli. Do nové sezony už stejnou chybu neuděláme a pokusíme se vychovat podobné hvězdičky, jakou je Anatolij Blodnieksky (RUS U21)." Na otázku finančního zajištění klubu, odpověděl tajemně, ale : "Jsou ve finále jednání s novým sponzorem, takže v následující sezoně bychom měli být konkurenceschopní a měli bychom mířit výš, než do baráže." Nakonec manažer fanouškům slíbil lepší podívanou na hokej svého týmu v nové sezoně.

Redakce SUOMI NEWS gratuluje k postupu a přeje úspěšnou sezonu v SM-Liize. Třeba tak, jak to dokázal nováček té letošní HC Syria Represent.


Další reakce nejúspěšnějších manažerů přineseme již brzy.



Žádné komentáře: