středa 18. června 2008

MS - den 2: Finsko blízko vyřazení, Česko a Švédsko zatím bez ztráty bodu

Dnešní reportáž začneme ve skupině B. Finsko opět prohrálo, tentokrát nestačilo na reprezentanty Slovenska. Borci ze Slovenska se již v 2.minutě utkání dostali do vedení, Franko (IHC Podlavice) trefil mezeru mezi betony Hurskainena (HC BRUMesox). Finsko se snažilo dostat zpět do ukání, střelcům ale chyběla přesnost. Slovensku se ve 48.minutě podařilo zvýšit na 2:0, krásnou kombinaci 4.lajny zakončil Leško (Comets). Finsku se těsně před koncem podařilo snížit na 1:2, skóroval Pihlajamaa (HC Montreal Mustangs). Kouč Aoki pak odvolal brankáře, závěrečná přesilovka ale už změnu výsledku nepřinesla. Finsko je tak jen krůček od vyřazení z turnaje, svěřence trenéra Aokiho by zachránila jedině výhra v posledním zápase proti Rusku.
Ve druhém zápase porazilo Česko výběr Ruska, ruští hráči dlouho vedli zásluhou Lavretského (SDH Chotěšov), ten tímto gólem potrápil svého trenéra z mateřského klubu Hoffiho, který je zároveň českým reprezentačním koučem. Česku se ale v závěru utkání podařilo otočit skóre, nejdřív se po sólu trefil Koblížek (SDH Chotěšov!!), vítěznou branku dal také po individuální akci Holub (Exhibice Klanu Sibiřskýho Močálu). Česko se tak kvalifikovalo pro semifinálovou část, Rusko musí alespoň remízovat s Finskem.

1.CZE...3:1...6 bodů
2.SVK...3:2...4 b.
3.RUS...2:3...1 b.
4.FIN ...1:3...0 b.


Ve skupině A se dnes hrály zápasy Švédsko - Švýcarsko a atraktivní souboj zámořských celků USA -Kanada. Prvni zápas dne byl doslova přestřelkou - konečné skóre 5:4 mluví za vše. Téměř vyprodaná hala viděla nejdřív švédskou exhibici, Švédi se postupně dostali do vedení 4:1, Švýcarům se ale podařilo zápas zdramatizovat a srovnat 3 minuty před koncem na 4:4 - golfákem skóroval kapitán týmu Poggio (HC Exit 84), brankář Švédů Mossebo (HC Slizký hadi) neměl proti jeho střele šanci. Trenér tre kronor Dalax si okamžitě po vyrovnávacím gólu vzal time-out a sáhl po poněkud nezvyklém řešení jak probudit své hráče - s tlampačem v ruce své hráče zasypal tím nejhorším co nabízí švédský slovník. Tento Dalaxův tah se vyplatil, Hoffstein z Dalaxova týmu Dalax Flames srazil Švýcary do kolen a trefil se na konečných 5:4.
O poznání opatrnější byl druhý zápas - severoamerické derby - ve kterém padl jediný gól. Tři body pro USA vystřílel Russel (Comets), který zužitkoval geniální přihrávku od Butchera (Hockey No.1).

1.SWE...8:6...6 bodů
2.SUI...6:5...3 b.
3.USA...3:3...3 b.
4.CAN ...0:3...0 b.

Hráčem dne se stal útočník Gordon Butcher ze Spojených statů, který svou nevídanou přihrávkou výrazně přispěl k vítězství USA.


2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Doplním len u strelcov gólov za Slovensko. V prvom zápase dal Puťoš (Hockey no.1) svoj prvý reprezentačný gól v jeho 5.zápase v repre.
V druhom záapase dal Franko (IHC Podlavice) 12-ty gól v 52.zápase a Leško (Comets) druhý gól v 7.zápase.
Majte sa.

Anonymní řekl(a)...

nutno rici mozna ze druha lajna svedu dala 4 goly ;)