neděle 15. června 2008

Kdo povede výkvět Suomi v nové sezoně ???


Blíží se Mistrovství světa obou věkových kategorií a my Vám na tomto místě mimo zpravodajství z utkání našich hokejistů přineseme rozhovory kandidátů na trenéry obou reprezentačních výběrů pro sezonu 2014/2015.

Kandidáty na trenéra seniorské reprezentace jsou :

  • Slovakef IHC VAASA DOMINATOR´S
  • Conty HC Honda Rapotín
  • Zahra HC Sparta Lučany

Conty ke své nominaci řekl : " Pro nového trenéra bude velmi těžké nahradit současné obsazení lavičky národního týmu. I přesto si myslím, že ač bez zkušeností, bych dokázal do reprezentace přinést čerstvý vítr a s kvalitním realizačním týmem pozvednout naši reprezentaci hlavně na turnajích v průběhu sezony. Co současný kádr, je dostatečně široký ? :"Ano, důležitým faktorem je rozšíření kádru. Není možné odehrát celou sezonu a sázet přitom na stejné hráče. Dal bych šanci širší hráčské základně. Na to navazuje můj další cíl, a tím je úzká spolupráce s trenéry juniorky, protože ta je pro reprezentační 'A' výběr neméně důležitá.

Slovakef nechtěl před startem MS rozlaďovat tým svýmy názory, ale nakonec nám pár slov v terminálu letiště, kde jsme ho zastihli před odletem řekl : Jen v ve zkratce - turnaje EHT jsou sice důležité, ale pro tým je důležitější než výsledek hlavně vyzkoušení širšího kádru. Nestačí poskládat 4 pětky, které ve kterých budou hvězdy. Je potřeba vytvořit tým, který bude fungovat i mimo led. Proto bych chtěl, pokud budu zvolen, mít už na posledním turnaji kostru týmu pohromadě. Udělal bys něco jinak, než současné vedení ? : "Aoki svou prací nastavil laťku hodně vysoko a věřím, že ji zúročí na letošním MS. Těžko říct, zda se dá něco zlepšit, každý trenér má jinou filosofii. Ale věřím, že bych jako hlavní trenér dokázal vytáhnout finský národní tým vysoko." S těmito slovy se s námi rozloučil a odletěl do dějiště MS.

Kandidáty na trenéra reprezentace do 21 let jsou :

  • Moulinho hc moeller chomutov
  • Fuldar HC Slavoj Bruntal
  • Jirka720 TPS mBank Chomutov 07

Moulinho, kterého jsme zastihli při vyplňování akreditace na MS, kam se chystá pozorovat své možné svěřence, se rozpovídal o nelehkosti úkolu pro nového trenéra juniorky : "Pro trenéra nebude lehké navázat na předchozí uspěchy, hlavně na 2. místo na MS. To znamená, že si nevěříš? To není dobré, zvlášť u týmu juniorů : "Naopak. Navázat na tento úspěch je výzvou, zvlášť v situaci, kdy po MS drtivá většina mladíků dosáhne seniorského věku. A je ve Finsku kde brát ? : "Určitě. A v tom je práce trenéra juniorů zajímavá. Má sezonu na to, aby na přípravných turnajích vyzkoušel hráče, kterým je třeba 18, 19 a poskládal z nich naděje pro finskou budoucnost. To je i má vize. Před rozloučením ještě sportovně pozdravil všechny hokejkáře a tím i potencionální voliče ...

Jirka720. Tohoto kandidáta jsme zastihli telefonicky přímo v dějišti, kde se už pár dnů připravuje na roli moderátora MS U21. "Dostal jsem od Suomi News nabídku moderovat mistrovství juniorů a tak jsem neváhal ani minutu, protože budu v přímém kontaktu s hráči a trenéry a budu moci nasát atmosféru reprezentace. Moje nominace je spíše symbolická vzhledem k málu zkušeností, ale je to pro mě průprava do dalších let, kdy bych rád kandidoval znovu, samozřejmě v případě, že to nevyjde letos." Co práce asistenta ? : "Ano, pokud budu osloven, rád přijmu i tuto funkci. Naše juniory sleduji celou sezonu a tak by moje práce mohla být přínosem ... "

Žádné komentáře: