pátek 13. června 2008

Nižší finské soutěže

boje o postup budoucích šampionů ... ?

Suomi-sarja eteld


Po základní části jasný vítěz HC Hořenec svůj náskok téměř ztratil v TOP 4 díky stíhací jízdě Poldi Kladno a HC Dukla Praha .
Dukla se Hořenci stala osudným soupeřem i ve finále, které skončilo až nečekaně rychle 4:0. Jízda Dukly však mohla skončit už v semifinále, které nabídlo opravdu napínavou podívanou a rozhodnout mělo až sedmé utkání, které se však vůbec nehrálo, protože na Kladně nebyli schopni nahradit až sedm zraněných hráčů.
Dukla prošla finálem hladce hlavně díky potenci hráčů Harveye a Dopity.
HC Hořenec potom nezvládl ani baráž, kterou prohrál 4:0 na zápasy se zkušenějším Hc Bizon1. Ten se tedy udržel v Mestis liiga kulta i pro následující sezonu.

Suomi-sarja pohjoinen

Tato soutěž se dá nazvat pohádkou z Oulu…
Klub Kärpätu Oulu byl zařazen místo jiného, neaktivního až v průběhu sezony. Ale od prvního utkání ukazoval, kam míří a nenašel v základní části přemožitele !!! A když předběhneme události, tak kam mířil, tam také skončil – v Mestis liiga kulta.
Po celou základní část stíhal vedoucí duo TPS mBank Chomutov 07 a Krutovi Helsinky a na závěr TOP 4 se také dostal do čela.
Tyto tři kluby také zvládly play off jako favorité. Až ve finále jsme byli svědky dramatu, které ukončilo nadvládu TPS a ukázalo, že je možné otočit stav 1:3 na zápasy na 4:3 a postoupit.
V baráži už nebyl pro Chomutov problémem soupeř z Poruby a tým HC Poruba-Panthers sestoupil.

Suomi-sarja ldnsi

Na prvních pěti místech velmi vyrovnaná základní část, kterou vyhrál hc wow jupiter.
Ale ani tady nebylo pravidlem, že vítězství v základní části zaručuje jistotu i do play off.
Po základní části až čtvrtí HC Loučtí Vlci totiž nastupovali do finále s bilancí 8:0 na zápasy play off, což je pasovalo v porovnání s obrovskými problémy Jupiterů do role favorita. Ale i v této soutěži bylo finále tím pravým vyvrcholením a nakonec se radovali Vlci až v sedmém zápase.
Hc wow jupiter si pak v baráži poradil se Zubry s Přerova a oba finalisté tak postoupili do Mestis liiga hopea.

Reakce postupujících :
Manažer obi-wan (hc wow jupiter) : Slovy : "no comment" dal jasně najevo, že postup byl samozřejmostí ...

Suomi-sarja itd

HC Different-Bar Hradec Králové s.r.o. – to je suverén poslední třetí finské ligy. Sto bodů v základní části je úctyhodných a způsob, jakým prošel tým do finále je také hodný favorita. Hradeckému suverénovi však zdatně sekundoval Čulibrk Gang , který pojal play off také jako dobrý „trénink“ na finále, ve kterém svedly tyto kluby vyrovnaný boj, který rozhodla 58. minuta sedmého finále, ve které dali Hradečtí dvě slepené branky a vydali se slavit postup do Mestis liiga hopea. Poražený finalista přešel v baráži přes Medved all star team a přetavil tak úspěšnou sezonu v postup.

Reakce postupujících :
Manažer Čulibrk (Čulibrk Gang) : Z jeho slov vyplynulo, že takto se klub vést nemá, protože jak řekl, sice postoupili, ale : "Z jasného finále kde jsme vedli 3:0 na zápasy a usnuli na vavřínech (asi velká oslava...) a nakonec to projeli 3:4." Ale potom s klidem postupujícího manažera dodal : "Děkujeme sponzorům, divákům a snad s polepšeným trenérem a výkonným ředitelem bude příští sezona hodnocena kladně, tak jako ta letošní. Sportu zdar a Hokejce.cz zvlášť."
Manažer Tipi (HC Different-Bar HK) : "Za stavu 0:3 na série jsem si představoval jen to nejhorší, ale přece jen tam ještě ta naděje byla. Štěstí se nakonec přiklonilo k naší straně a sérii jsme otočili."
Nakonec dodal, že coby nováček si nedělají v Hradci přehnané naděje, ale vzhledem k vyrovnanosti soutěže by považovali za úspěch play off s výhledem na SM-liigu za dva roky.

Reakce ostatních manažerů na úspěšnou sezonu přineseme poté, co se vrátí z
dovolených.

Žádné komentáře: