pátek 1. srpna 2008

Základní část LM vrcholí


Ještě 26 týmů má reálnou, v některých případech teoretickou šanci, proklouznout do závěrečné fáze Ligy Mistrů. Zajímavá situace se v letošních Mezinárodních pohárech vyvíjí ve Finsku. Tato hokejková země se po loňském úspěchu reprezentací dokázala prosadit i na klubové scéně a aniž by zaznamenala více individuálních úspěchů, jako celek dokázala získat nejvyšší koeficient. Letos však přišel úpadek, což jistě nese nelibě prezident FHS Aoki.



Boom zaznamenávají na Slovensku, ve Spojených státech a překvapivě v nejmenším, ale zdá se že velmi dobře pracujícím Švýcarsku. Slovenský Hokejkový prezident Gigo je znám svou sportovní nevraživostí k finskému protějšku a dává mu přes média jasně najevo, kdo že to letos na mezinárodní klubové scéně bude lepší.




Klubově i reprezentačně největší a nejsilnější země, Česká republika, se překvapivě řadí do průměru, ze kterého vyčnívají snad jen Z.E.D a SDH Chotěšov. Klub z Chotěšova má majoritního vlastníka v osobě prezidenta národního svazu Hoffim, který si po loňské překvapivé a podle odborníků nezasloužené finálové porážce v Extralize, chce spravit chuť právě v LM.


I když v celkovém koeficientu nejslabší a co do počtu účastníků nejmenší Švýcarsko asi neudělá letos v těchto statistikách díru do světa, přesto je vidět určitý nárůst kvality a přínosu do budoucnosti. V LM se však jeví jako reálná šance jít dál jen pro jednoho ze dvou účastníků a to pro HC Müchlee, majitele Walkieho.

Bude zajímavé sledovat, jak se v další fázi Mezinárodních pohárů vypořádají vyslanci svých zemí s důvěrou, kterou do nich vkládají fanoušci i vedení národních svazů. Těžko odhadovat, ale pokud půjde nasazený trend stejnou cestou i v závěrečných, vyřazovacích bojích, měli by se ve Finsku pomalu loučit s výsadou divoké karty do MP a začít uvažovat o tom, kde je chyba.


Na to si ale budeme muset počkat do prosince, konkrétně do dvojzápasů, které se uskuteční 12. a 14. 12. 2014


Skupinám vévodí HK BRUMesox, SDH Chotěšov, IHC Karppi Kotiteollisuus, Carp Team - FOREVER, MHK 32 Ľadové Medvede, HC Keramika Plzeň, IHC Podlavice. Ve skupině H došlo z blíže nezjištěných důvodů k odstoupení týmu z Edmontonu a tak uvádíme tým na 2. místě Hockey no.1.



Podrobná zpravodajství ze všech Mezinárodních pohárů Vám přineseme v prosinci, po skončení základních částí.




1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

peknej clanek, hlaven o mne a Aokim :-D