pátek 8. srpna 2008

Dark Angel's in Finland Hell's

IFK Ústí n.L Stars (FIN) - Temní Angeles (SWE)
5 : 2















Andělé ze Švédska dorazili do finské metropole Ústí nad Labem jako velcí favorité finále Hell's cupu. Jejich generální manažer LadyRudy vzkázal do Finska přes média : " Dostanete bůra a doma si vás vychutnáme. "
Jeho slova se do jisté míry začala naplňovat už v první pětiminutovce. Ale k jeho smůle se skóre pohnulo směrem ke kýženým pěti brankám na opačné straně kostky nad ledovou plochou.

IFK Stadium vybuchlo už v čase 3:03, když se nádherně trefil kmenový hráč Nezkušených kosmonautů Kenig. Všichni diváci se ještě ani neusadili po bouřlivé oslavě branky a bylo 2:0. To se totiž po 47 vteřinách uvolnilo křídlo defenzivní řady Presley, po přihrávce obránce, zapůjčeného z farmy a rozpoutal v IFK Stadium doslova peklo. Jak jinak, ve finále pekelného poháru ...

Po této brance si kouč hostí vzal time out a na lavičce trojčil jako dítě, kterému vzali hračku. Hráči Angeles si jeho slova vzali k srdci a pokud svého soupeře v počátku utkání podcenili, v další fázi ukazovali, kdo je papírovým favoritem. Neuhlídali ale své emoce a když se v oslabení čtyř proti pěti strhla bitka, rozdali rozhodčí 88 trestných minut.


Hosty pak čekala více než pětiminutová hra ve třech proti pěti a s touto situací si domácí věděli rady. Byl to opět Kenig, který si udělal s hostující trojice doslova slalomové tyče a de facto rozhodl utkání 3:0 !!!


Zbytek oslabení už hosté zvládli. Ale kdo čekal nápor v pěti, mýlil se. Domácím totiž stačilo 11 vteřin na to, aby udělili onoho "bůra" soupeři, který se jen těžko dostával do tempa. Posuďte sami :
17:38 4-0 IFK Ústí nad Labem Stars "A" Buriánek Stanislav (Tesař Radek )
17:49 5-0 IFK Ústí nad Labem Stars "A" Tesař Radek (Buriánek Stanislav )
To je část oficiálního záznamu z utkání, který hovoří za vše...

Hosté sice dokázali korigovat brankou 21 vteřin před koncem 1. třetiny, ale domácí mají natolik zkušený tým, že si vedení i přes snížení v závěrečné třetině dokázali pohlídat a do Švédska k odvetě odjížděli s dostatečným klidem.


Titul v Hell's Cupu už jim porážka 1:2 vzít nemohla.

Žádné komentáře: