neděle 10. srpna 2008

Šest finských týmů je v osmifinále mezinárodních pohárů


Dnes byla dohrána základní část mezinárodních pohárů. Letos se finským týmům nedaří tolik jako v minulých sezónách. Přesto se nám zatím podařilo udržet první místo v koeficientu zemí - i když se nám nepříjemně lepí na paty USA a Slovensko.

Liga mistrů

V osmifinále Ligy mistrů máme tři zástupce. Svými výkony v základní skupině si účast v osmifinále zajistili současný lídr SM-Liigy IHC Karppi Kotiteollisuus, HC Syria Represent a Stormbringers. Na všechny tři finské týmy čekají velmi těžcí soupeři, HC Syria Represent se utká se slovenským celkem IHC Podlavice, uvidíme co ambiciózní manažer Ramirez vymyslí na slovenský velkoklub s devákem Gigem na střídačce. Vojtma a jeho IHC Karppi Kotiteollisuus narazí na možná nejlepší tým hokejky podle síly hráčů, americký Hockey No.1. Tento tým plný hvězd však na velký úspěch stále čeká, manažer Vigo udělá všechno proto aby letos získal vysněný titul, na Vojtmu tak čeká téměř nemožný úkol. Náš třetí zástupce Stormbringers si zahraje proti ruskému Carp Teamu, manažer Storm již odcestoval do Ruska, kde bude sledovat svého budoucího soupeře v příštím zápase Superligy.

SDP

Do osmifinále SDP se podařilo postoupit jedinému finskému zástupci. Do osmifinále suverénně postoupili STIGA Allstars, kteří si postup zajistili již kolo před koncem základní části po pěti výhrách v řadě, prohra přišla až v posledním zápase, kdy manažer Miltron šetřil své největší hvězdy. V osmifinále se STIGA Allstars utkají s LOKOMOTIVOU KUNOVICE, slovenským týmem který je pro nás velkou neznámou, vzhledem k průběžnému třetímu mistu ve slovenské extralize nebudou ale lehkým soupeřem.

PVP

Účast v osmifinále PVP si díky třetím místům v základních skupinách Ligy mistrů vybojovaly Huhulákov a ZETOR BRNO. Na oba naše týmy čekají hratelní soupeři, Huhulákov se utká s americkým Rebelem Havlíčkův Brod 37, ZETOR BRNO se utká se švédskými GeoLions. Finské týmy nesmí své soupeře v žádném případě podcenit, sice se nejedná o týmy s velkými zkušenostmi na mezinárodní scéně, jejich postup do osmifinále však svědčí o tom, že se jedná o kvalitní týmy.


RATING STÁTU:

1. FIN
38.877425
2. USA 37.9134
3. SVK 37.90135
4. CZE
37.709975
5. RUS 37.18085
6. SWE 35.98945
7. CAN 32.966375
8. SUI 31.4625

Žádné komentáře: