úterý 28. září 2010

Tre Kronor - Elitserien Rapport


Suomi News Blog Vám prináša štvrtú reportáž zo série správ o dianí v HockeyBoss svete. Tentokrát zavítame do krajiny fínskeho suseda. Naším sprievodcom bude miestny správca Fisherman. Vitajte vo Švédsku!

Elitserien

Vážení přátelé hokeje Tre Kronor.

Máme za sebou těžká i lehká utkání v základní části Elitseren a přichází velice důležité a těžké zápasy SM-slutspel a Kvalserien. Co se týká Kvalserien je zde již nyní rozhodnuto o týmech které zůstanou v nejvyšší lize díky 5 deaktivovaným. Z toho tedy vyplývá, že pouze jeden tým půjde do baráže a bude bojovat o udržení v Elitserien. Jelikož jsou v Gyllene ligan 1 velcí dravci (zejména týmy HC Brunšov a Linköpings iHC, bude v této sezoně baráž velice těžká.

Ale vraťme se k hlavní části Elitseren. Tabulka pro SM-slutspel vypadá následovně:


Vítěz základní části je HC Dark Avengers a je vyhlášen mistrem ligy a dostává odměnu milion švédských korun, druhý tým HC Habeš dostává polovinu.

Největším favoritem pro vítězství v Elitseren a získat Le Matův pohár je právě tým HC Dark Avengers, který své kvality a perfektní zázemí předvádí i na mezinárodní scéně a postoupil až do finále ligy mistrů.
Nelze ale přehlížet ani ostatní týmy jako je Habeš,Roudnice nebo Black Cadres, které také předvádí velice slušné výsledky. Rovněž další postupující mohou výrazně promluvit do dění play off jelikož zápasů je hodně, síly velice vyrovnané a každé zranění může přinést nečekaný zvrat.

Na závěr pár hráčských statistik za základní část:

Trofej Hakana Looba (nejlepší střelec):
Šabo Rastislav HC Roudnice Stars 37 branek

Guldhjälmen (zlatá helma – nejužitečnější hráč)
Truban Tibor HC Roudnice Stars 35 nahrávek

Honken Trophy (nejlepší brankář – min 15 zápasů odchytaných)
Tománek Kristián HC Habeš save 90.78

Guldpucken (zlatý puck – nejlepší hokejista)
Kopečný Medard HC Roudnice Stars 56 bodů

Redakcia Suomi News Blog ďakuje Fishermanovi za reportáž. A vy, milí čítatelia, sa už teraz môžete tešiť na správy z ďalších kútov HockeyBoss sveta!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

pekny clanek (: musim pochvalit autora bloggu ze si nasel misto i na swé sousedy (: