úterý 28. září 2010

Slovenská extraliga či Podlavice league?

Súboj hráčov D. Bystriansky (vľavo) z IHC Podlavice a D. Farárik z tímu Tatranskí kamzíci - zopakujú si súboje aj vo finále?

Chcete vedieť ako vyzerá dianie v najľudnatejšom štáte HockeyBoss sveta? Áno? Tak to ste na správnom mieste! V nasledujúcich riadkoch vám redakcia Suomi News Blog prináša exkluzívnu reportáž od viceprezidenta Slovenského zväzu virtuálneho hokeja DURIho. 

Extraliga

Slovenskú Extraligu vyhrá Gigo a jeho team  IHC Podlavice. Tu by som mohol skončiť, keďže som už povedal všetko doležité. Ale to by bol krátky článok a tak napíšem ešte zopár slov.

Základnú časť teda opät vyhrali team  IHC Podlavice s veľkým – 23 bodovým náskokom pred teamom Tatranskí kamzíci, ktorý si oproti minulej sezóne polepšil o jedno miesto. Bronz získal v základnej časti team Black Sox. Na miestach zaručujúcich boj o najvyššie priečky môžme vidieť aj starých znýmych z minulých verzií Hockeyboss (Hokejky)  - IHC Svidnicky Vlci 90 či Beers.  Odstupy medzi mužstvami na 2.-14. mieste boli pomerne malé a o čo najvýhodnejšie postavenie pred PlayOff sa v podstate bojovalo až do posledného kola. Na opačnom konci tabuľky sa umiestnili neaktívne mužstvá,  počet ktorých dosiahol na konci sezóny číslo '4', čo je podľa môjho názoru príliš veľa na najvyššiu suťaž „najväčšieho“ štátu na HB (boli to mužstvá HC Semafor SNV, HC '10 Sásová Banská Bystrica, HC "Galacticos" Topoľčany a Saleny vychod).  


Tabuľka po základnej časti teda vyzerala takto:



V hráčskych štatistikách sa prejavila drvivá prevaha hráčov teamu IHC Podlavice, ktorí obsadili z prvé tri miesta medzi najproduktívnejšími hráčmi, prvé dve miesta medzi najlepšími strelcami a prvé tri miesta medzi najlepšie asistujúcimi hráčmi. Trojica Fučík Marek (CZE), Hannila Lasse (FIN) a Alušic Vladislav (SVK) získala spolu presne 200 kanadských bodov v základnej časti, čo je iste úctyhodné! Fínsky brankár v teame IHC Podlavice Lumme Osmo sa stal zas najlepším gólmanom extraligy.

PlayOff & PlayOut

Čo povedať pred PlayOff? Kandidát na titul je jasný – Gigo a jeho IHC Podlavice. O titul ho môže obrať len zhoda náhod a aspoň 4 „náhoďáky“ v niektorej zo sérii PlayOff. Má stabilizovaný a silný hráčsky káder, ktorému ostatné teamy nemôžu konkurovať. Manažér je jedným z najskúsenejších na HB a určite sa bude snažiť zúročiť tieto skúsenosti a získať do vitríny ďalší pohár za víťazstvo v extralige.  Tuhý boj predpokladám o zvyšné miesta na stupni víťazov. Zdá sa síce, že team Tatranskí kamzíci hráčskym kádrom aj skúsenosťami manažéra by sa mal spolu s Gigom dostať až do finále, ale boj o finále mu budú chcieť určite minimálne znepríjemniť teamy Black Sox, IHC Svidnicky Vlci 90 a Beers. Bez šance na medaily iste nie sú ani HC HOBA a HC`05 Banská Bystrica. Záležať bude určite aj na tom, ako manažéri jednotlivých teamov pristúpia k PlayOff, či sa budú pravidelne prihlasovať a meniť zostavu svojich teamov, reagovať na taktiku súpera, striedať brankárov. No a samozrejme dôležité sú aj skúsenosti, ktoré hovoria pre trojicu IHC Podlavice, Tatranskí kamzíci a Beers.

PlayOut. Tu je to pomerne jasné. Štyri mužstvá sú neaktívne a teda zostúpia. V prípade že do baráže pôjde z extraligy ešte nejaké aktívne mužstvo, tak, podľa mňa, nemá proti popredným teamom z prvých líg veľa šancí a v boji s nimi bude pravdepodobne ťahať za kratší koniec.

Štatistika

Top strelci:

Hannila Lasse (IHC Podlavice) - 46 gólov
Fučík Marek (IHC Podlavice) - 41 gólov
Straka Jakub (Black Sox) - 36 gólov

Top nahrávači:

Alušic Vladislav (IHC Podlavice) - 40 asistencií
Fučík Marek (IHC Podlavice) - 36 asistencií
Hannila Lasse (IHC Podlavice) - 25 asistencií

Najproduktívnejší hráči:

Fučík Marek (IHC Podlavice) - 77 kanadských bodov
Hannila Lasse (IHC Podlavice) - 71 kanadských bodov
Alušic Vladislav (IHC Podlavice) - 52 kanadských bodov

Top brankári (odohraných aspoň 50% zápasov):

Lumme Osmo (IHC Podlavice) - úspešnosť 91.84 %
Riapoš Ľudomil (Beers) - úspešnosť 90.66 %
Laubert Kornel (HK Royal Flush) - úspešnosť 89.88 %

Žádné komentáře: