pondělí 27. září 2010

Malé ohlédnutí za základní částí ve Švýcarsku



Tretia reportáž o dianí v najvyšších ligách na HockeyBoss prichádza od švajčiarskeho dopisovateľa Suomi News Blog Diadema.

Profiliga

Vážení přátelé malého gumové nesmyslu. Ani nestačili vyprchat emoce z lítých bojů o ligové, pohárové či mezistátní body a za pár hodin jsou před námi boje v play-off a play-out. Proto bych se jen krátce vrátil k odehraným zápasům. 

Při pohledu na tabulku i během průběhu soutěže byla jediná jistota, od prvního buly do poslední sirény se na špici usadil celek Ovečky Zelčín s manažerem Fridlikem, tento tým až do posledního zápasu ZČ nedal nikomu šanci že ho sesadí z ligového trůnu a až v posledním zápase na něj vyzrál tým Kumschafti i když v kuloárech se šeptá, že si Fridlík chtěl i vychutnat pocity jaké to je po prohraném zápase. Oč bylo jasnější prvenství Oveček o to větší boj se rozhořel o poslední místo které zaručovalo klid v zápasech v TOP4 a o 12. místo které zajistilo postup do PO. Vše se rozhodovalo až v posledním kole a nakonec se smály celky Fire Diademka, který postoupil do TOP4 a HC Vadam, který si nakonec urval poslední postupové místo do PO.

Tabulka Profilgy po ZČ:



Play-off a play-out fáza

Co nás čeká v PO? Zřejmě to bude opět spanilá jízda Oveček až k vytouženému vítězství a primátu ve Švýcarské profilize. Jak však známe i další účastníky v PO určitě to jim to nebudou chtít ulehčit a budou bojovat do poslední sirény třetí třetiny. Celek Kumschafti zřejmě recept našli a ostatní budou určitě chtít taky dokázat své manažerské umění. Postup z osmifinále by neměl ujít celkům HC Zlín a PetrB 207, urputný boj se očekává mezi týmy  HC Fetmani a HC Davos Sport AG a snad ještě vyrovnanější bude zápas mezi týmy Jezisove Dlane a dukla Michalovce. 

Nějak extra se rozepisovat o zápasech v playout asi velký smysl nemá. V profilize máme dva neaktivní týmy a tak dle všeho nehrozí žádnému týmu sestup do nižší soutěže. Nicméně věřím, že boje na všech úrovních budou velmi kvalitní a napínavé a nejen Švýcarský fanoušek si přijde na své.

Ještě něco pro fanoušky statistik a hodnocení

Byla vyhlášena i nejlepší pětka a hráč na svém postu po ZČ:

Brankář:    Ilkka Martti (kumschafti)
Obránce :  Imsand Flavio (HC Zlín)
Útočník :    Kuklica Gustáv (HC Zlín)

Five best competition:

                              Ilkka Martti
         
         Imsand Flavio             Félix Danick

 Kuklica Gustáv     Manning Jeffrey       Bezina Nicolas

Redakcia Suomi News Blog ďakuje švajčiarskemu dopisovateľovi Diademovi za reportáž. O dianí v ďalších krajinách HockeyBoss sveta sa dočítate v najbližších dňoch. Prajeme príjemné čítanie.

Žádné komentáře: