pondělí 27. září 2010

Reportáž - nemecká Bundesliga po základnej časti


Pred pár dňami ste sa mohli na stránkach Suomi News Blogu dočítať o dianí v domovskej krajine nášho periodika, Fínsku. Druhou krajinou, ktorej priebeh základnej časti najvyššej ligy si predstavíme, je Nemecko. Slovo odovzdávame nášmu nemeckému korešpondentovi Shefildovi:

DEL die 1. Bundesliga

Máme za sebou historicky první Základní část (na HB) v novém státě Německo. Před začátkem sezony nebylo vůbec jasné kdo by se tak mohl pohybovat na špici tabulky,jelikož většina týmů přišla z jiných státu kde se jim moc dobře nevedlo (výjimkou je akorde tým Springfield Chiefs, který se dobře prezentoval v CZE Extraliga). Postupem času jak přibývali jednotlivá kola tak se začala tvořit menší skupinka 6ti týmů,která by mohla celou tuto ligu vést. V průběhu ZČ se toho moc nedělo až na dramatický závěr kde se bojovalo jak o vítězství ZČ, tak o 4. místo, které zaručovalo TOP4, ale také se bojovalo o poslední postupové místo do PO.

Nakonec ZČ vyhrál pišťák se svým týmem Springfield Chiefs, který měl na kontě v součtu 102 bodů, druhý skončil Vlk, který vedl svou smečku HC Wolf Pack s 99 body, na třetím místě skončil Jeníček s týmem EHC Wolfsburg s 95 body. O 4. místě muselo rozhodnout až poslední ligové kolo kde si to rozdali mezi sebou Shef!ld se svým týmem Birds of Paradose a mirekb (Santa Fe). Matematika byla jednoduchá, vítěz bere 4. místo. Zápas byl hodně zajímavý a nakonec ho vyhrál lepší tým Santa Fe, který tak nakonec obsadil 4.místo s 92 body, 5. místo bral Shef!ld (Birds of Paradose) s 91 body, 6. místo už menším odstupem 6ti bodů obsadil tým Hc Kripel (s manažerem duro) - 85 bodů.Takto to vypadalo na prvních šesti místech tabulky. I boj o poslední postupové místo byl velmi zajímavý kde nakonec Chicago Gunners (pod vedením glocka) po vítězství v posledním kole bral postupové místo, tedy 12. místo. Poslední, tedy 20. místo obsadil nejslabší tým z celé ligy HC Valko.


Takhle tedy vypadá konečná tabulka po Základní části:


Kandidáti na premiérový titul?

Takovéto tipy ohledně kdo má největší šanci na titul apod moc nemám rád, pač jsem jak mnohokrát psal, tak PO je něco jiného než liga/základní část, tady se vlastně hraje od nuly, ale už jenom 12 týmů. Ale tak určitě na předních místech se dá očekávat že se budou pohybovat týmy co skončili po ZČ na těch nejvyšší pozicích. Jedno je, ale jisté že držitele premiérového titulu budeme znát nejpozději 299. den.

PlayOut – kdo má největší šanci se udržet?

Dá se říci, že boj o setrvání v  DEL die 1. Bundesliga se bude točit kolem čtyř týmů (BC Mladá Boleslav, Simonka, HC Reapers Berlin, St. Louis Blues) - bodový rozdíl mezi nima činní pouhé 4 body. A opět, nerad bych spekuloval o tom kdo se zachrání a kdo ne, ale všichni s jistotou se to dozvíme 282. den.

Statistiky DEL die 1. Bundesliga:

Nejlepší střelec:

Nejlepším střelcem ligy se stal Kshessinsky Vasilii (Springfield Chiefs)-  53 gólů.
2. nejlepším střelcem byl Muni Rex (Santa Fe)-  45 gólů.
3. obsadil Korkiakangas Sebastian (Springfield Chiefs)-  40 gólů.

Kanadské bodování:

Kan.bodování ovládl Krajčo Krištof (Springfield Chiefs)-  79 body (za 39 gólů +40 asistencí)
2. skončil Kshessinsky Vasilii (Springfield Chiefs)-  74 body (53+21)
3. byl Muni Rex (Santa Fe)-  62 body (45+17)

 +/- body:

1. Kshessinsky Vasilii (Springfield Chiefs)-  +134 bodů
2. Chernavin Alexander (Springfield Chiefs)-  +134 bodů
3. Krajčo Krištof (Springfield Chiefs)-  +130 bodů
  
Úspěšnost zákroků brankáře(minimálně ½ zápasů):

1. Zahrádka Čestmír (HC Wolf Pack)-  91.87 %
2. Kvietok Patrik (Hc Kripel)-  90.95 %
3. Daucourt Stutz (EHC Wolfsburg)-  90.16 %
  
Děkuju všem za pozornost a přeji hodně štěstí v PlayOff či PlayOut.
Shef!ld

Redakcia Suomi News Blog ďakuje nemeckému spravodajcovi Shefildovi za jeho reportáž. V najbližších hodinách a dňoch Vám ponúkneme reportáže aj z ostatných krajín HB sveta. Máte sa na čo tešiť!

Žádné komentáře: