pondělí 26. července 2010

Medzinárodné poháre - odštartované!


Napínavé súboje, veľké mená, prestížne trofeje. Jednoducho - hokej na pohľadanie. I tak sa dajú opísať najprestížnejšie HockeyBossové turnaje - áno, odštartovali zápasy medzinárodných pohárov. Každý hokejový fanúšik má tak možnosť sledovať to najlepšie čo na HB je - a že toho nie je málo, o tom niet pochýb. A kedže i Fínsko má svoje želiezka v tomto elitnom ohni, Suomi News Blog pri tom nesmie chýbať!

V sérii článkov sa Vás, našich verných čitateľov, pokúsime informovať o tom ako sa fínskym hokejovým zástupcom v medzinárodných pohároch darí. A začneme hneď teraz.

Fínsko vs. medzinárodné poháre po dvoch kolách

LIGA MAJSTROV

STIGA AllStars, Nuclear Energy, HC Sršeň Srch, HC Banditos - najlepšie tímy prvej sezóny SM-liigy v najvyššie hodnotenej súťaži (nielen) 2. sezóny. Pozrime sa ako sa im v úvodných dvoch súbojoch darilo.

Základná skupina E

STIGA AllStars - Exhibice Klanu Sibiřskýho Močálu 0:2

V prvom zápase proti legendárnemu ruskému tímu - Exhibice Klanu Sibiřskýho Močálu - sa físnkemu majstrovi aj napriek hernej a streleckej prevahe nepodarilo zvíťaziť a na domácom ľade aj vďaka skvelému výkonu slovenského brankára v službách ruského gigantna, Denisa Kazára, ktorý vychytal svoj prvý shot-out v LM, prišiel o tri cenné body.

HC Zlin - STIGA AllStars 4:8

V druhom zápase sa scenár hernej i streleckej prevahy opakoval, no tentokrát so šťastným koncom. V streleckej prestrelke sa svojim výkonom blysol český hráč Béďa Ježek (2+1) a pomohol tak svojmu tímu k víťazstvu na ľade švajčiarskeho celku. STIGA si tak pripísala tri body a udržala dobrú východiskovú pozíciu do ďalších bojov o postup.

Tabuľka po dvoch zápasoch:

HC Zlin......................................................3 body
STIGA AllStars (FIN).................................3 body
Exhibice Klanu Sibiřskýho Močálu............3 body
HC Roudnice Stars....................................3 body

Základná skupina D

Nuclear Energy - RUSKÉ OUCE 2:3p

Zápas odštartoval lepšie pre fínsky celok. Už v deviatej sekunde sa domáci chopili vedenia. Zákratko (11') však o svoje vedenie prišli. Druhá tretina veľa zábavy nepriniesla, góly i veľké šance absentovali. V tretej tretine to bol opäť fínsky vicemajster kto sa ujal vedenia. A už už to vyzeralo na víťazstvo domácich. Avšak desať sekúnd pred koncom ruský tím dokázal vsietiť vyrovnávajúci gól. V nadstavení šťastie stálo pri hosťujúcom tíme a hokejkou Eduarda Mäsiara sa im podarilo zápas rozhodnúť.

Edmonton Tigers - Nuclear Energy 4:5

Tak ako zverenci manažéra Miltrona, aj tím Fína Theta dokázal naplno bodovať až na ľade súpera. Fínsky celok po famóznom výkone v tretej tretine (3 góly do súperovej siete) prekvapivo zdolal kanadského majstra. Manažér Cad i celá Tiger's Claw Arena nechápavo krútili hlavami a neverili čo že im to fínsky mančaft na ich vlastnej pôde vyviedol. Ale i také sú súboje v Lige majstrov. Ten kto vie využiť aj to málo šancí čo sa mu ponúkne, zväčša slávi úspech.

Tabuľka po dvoch zápasoch:

Nuclear Energy (FIN).................................4 body
Edmonton Tigers........................................3 body
HC Black Dragons........................................3 body
RUSKÉ OUCE..............................................2 body

Základná skupina C

HC Sršeň Srch - Fröludna HC 5:1

Ak by sme si chceli predstaviť ideálny vstup do turnaja, lepší príklad snáď nenájdeme. Spôsob s akým si Sršne poradili so svojim súperom sa v Lige Majstrov často nevidí. Počas celého zápasu dovolil fínsky bronzový medailista svojmu protivníkovi vystreliť na bránu len deväťkrát! A i gól, ktorý Sršne inkasovali sa dá pripísať na vrub slabej rozohranosti brankára Vendelína Marka - veď ten v zápase takmer nemal čo robiť. Sršne predviedli, že patria k hokejovej elite na HB a i do ďalších súbojov je s nimi treba počítať.

HC Moribudnus - HC Sršeň Srch 2:3

Druhý duel už pre Sršne taký jednoduchý nebol. Veď ako by aj mohol - proti nim na ihrisku stáli hráči kanadského veľkoklubu HC Moribundus. A rozdiel oproti prvému zápasu bol citeľný. Oba tímy stavili na defenzívu a do mnohých gólových príležitostí sa nedostávali. Ako prví sa gólovo presadili hostia, no vedenia im vydržalo necelých šesť minút. Na konci prvej tretiny chytil gólovú slinu český hráč v drese kanadského vicemajstra Dan Šebek a v priebehu 11 sekúnd otočil skóre z 0:1 na 2:1. Fíni sa však nevzdali a tvrdou prácou sa im podarilo docieliť vyrovanie (druhá tretina) a nakoniec i vedenie (tretia tretina). A to si udržali aj napriek veľkému náporu domácich v závere stretnutia. Sršne tak získali opäť plný počet bodov.

Tabuľka po dvoch zápasoch:

HC Sršeň Srch (FIN)...................................6 bodov
HC Moribundus..........................................3 body
IHC Tomgame Žižkov.................................3 body
Fröludna HC...............................................0 bodov

Základná skupina B

HC Banditos - SDH Chotěšov 4:1

Suverén základnej časti SM-liigy, tím HC Banditos, sa vo svojej premiérovej účasti v Lige majstrov dočkal skupiny o akej sa mu zrejme ani nesnívalo. "Skupina smrti" - tak sa v medzinárodných diskusných fórach označuje skupina B. A to ako si v nej doposiaľ počína, tak o tom sa mu nesnívalo určite. Hneď v prvom zápase sa proti nemu postavil tím, ktorý na HB pozná každý. Tím, ktorého história hovorí za všetko. No mladé družstvo z Fínska sa svojho trofejami ovešaného súpera nezľaklo a na domácom ľade mu pripravilo nečakané prekvapenie. Výbornou prácou najmä v strede poľa banditi nepúšťali požiarnikov do mnohých šancí. A sami šance na skórovanie produkovali a využívali. Po 60 minútach ukazovalo záverečné skóre stav 4:1. Studená sprcha pre tím z Chotěšova, úžasný výkon fínskeho celku - tak sa dá charakterizovať prvý zápas odohraný v skupine B.

HC Banditos - Hockey no.1 3:1

Ani v druhom zápase to HC Banditos nemali ľahké. Jediný rozdiel oproti prvému zápasu bol, že proti nim nestál gigant z Čiech, ale tentokrát gigant z USA. Veľká zmena, čo? No ani v tomto zápase Banditi nepoľavili, a napriek nie úplne vydarenej prvej tretine (v ktorej inkasovali jeden gól) sa im podarilo dosiahnuť svoje druhé víťazstvo v "skupine smrti". Dobrým výkonom, najmä v druhej tretine (ktorú vyhrali 2:0), potešili svojich priaznivcov a po záverečnom klaksóne mohla celá Banditos Aréna začať oslavovať víťazstvo nad americkým vicemajstrom. Banditi tak zažili rozprávkový štart do súťaže a razom sa z nich stali adepti na celkové víťazstvo v Lige majstrov.

Tabuľka po dvoch zápasoch:

HC Banditos (FIN).......................................6 bodov
Hockey no.1................................................3 body
HC Classic's of HockeyBoss...........................3 body
SDH Chotěšov ............................................0 bodov

A na záver Vám ešte ponúkame výsledky fínskych tímov v ďalších pohárových súťažiach:

SVETOVÝ DIAMANTOVÝ POHÁR

Základná skupina E

IHC Vinyl Karppi - PertB 207 4:1
IHC Vinyl Karppi - HC Claims Rocks 4:3

Priebežná pozícia v skupine: prvý

Základná skupina F

Colorado Alkehool - Hradubice 14:4
HC Habeš - Hradubice 1:1

Priebežná pozícia v skupine: štvrtý

Základná skupina M

1.HC Roztoky - HC'05 Banská Bystrica 10:3
Vena Superteam Las Vegas - 1.HC Roztoky 3:5

Priebežná pozícia v skupine: prvý

Základná skupina B

Galacticos - HC Notor 1:12
HC Vadam - HC Notor 3:7

Priebežná pozícia v skupine: prvý

Základná skupina I

IHC Aurinko Lappi - IHC Svidnicky Vlci 90 7:2
IHC Aurinko Lappi - Brynäs IF 2:2

Priebežná pozícia v skupine: prvý

Základná skupina P

DEÄD ÄSTRÖNÄUTS - Washington Flying Caps 6:9
HC Heřmanov - DEÄD ÄSTRÖNÄUTS 5:7

Priebežná pozícia v skupine: tretí

Základná skupina G

HC Vojnice - Slayer's Olomouc 4:5p
Akrys - Slayer's Olomouc 2:0

Priebežná pozícia v skupine: tretí

Základná skupina O

IRIS - HC Pivermen Pardubice 5:6p
Springfield Falcons - HC Pivermen Pardubice 6:4

Priebežná pozícia v skupine: tretí

POHÁR VÍŤAZOV POHÁROV:

Základná skupina B

HC ZETOR BRNO - SNV Tuckakozz 8:2
Urobsito.sk Bumblebee's - HC ZETOR BRNO 3:5

Priebežná pozícia v skupine: prvý

Základná skupina D

S.W.A.T - HC Sněžní muži Hodonín 5:4
S.W.A.T - HC Moutfield ČB 2:5

Priebežná pozícia v skupine: tretí

Základná skupina F

HC Wolf Pack - NY Rangers 23 6:4
Rolling Penguins
- NY Rangers 23 1:4

Priebežná pozícia v skupine: tretí

Redakcia Suomi News Blogu praje všetkým fínskym tímom v medzinárodných pohároch veľa šťastia v ďalších súbojoch!

Žádné komentáře: