pátek 24. prosince 2010

O prípravnom turnaji píše hlavný tréner FIN repre MR.Shearer - Cesta ke zlatému vrcholu


Ahoj všem,

někteří stále nemohou uvěřit tomu, že Finsko má zlatou medaili, ano je tomu tak a neskutečné se stalo skutečností. Já vím, je to jen přípravný turnaj, ale já jsem u reprezentace již téměř 10 sezon (ještě za dob H4) ale toto je pro mě první zlato! Proto bych chtěl zde popsat cestu turnajem, která skončila nad moje očekávání.

Základní část

Zde jsem měl jasný cíl a to umístit se nejhůře na 2. místě, což se nám povedlo ještě s tří bodovým náskokem. S přehledem jsme zvládli první zápas proti SUI, který jsme vyhráli 10:4

V druhém zápase nás čekal výběr POL, který nás trochu potrápil a nakonec nám Paronen Kari zajistil v prodloužení dva bodíky. Další utkání, tentokrát s výběrem SWE bylo velice vyrovnané, avšak naši střelci si z nejlepšího golmana na HB nic nedělali, ba naopak z 24 střel dokázali vsítit 6 gólů. 

V závěrečném utkání nás čekal silný výběr SVK. Do zápasu jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, postup už jsme měli jistý a tak kluci nehráli až tak aktivně, což se projevilo častým vylučováním a nakonec zápas dopadl těsnou výhrou SVK 6:5

Nejlepší hráči ZČ

Mikkola Esko 6B (5+1)
Hannila Lasse 6B (3+3)

Čtvrtfinále

Ve čtvrtfinále nás čekal vyrovnaný soupeř z dalekého západu a to výběr USA. Zápas byl více než vyrovnaný viz tyto statistiky ( střely 28 : 28, první třetina stav 1:1 druhá třetina stav 3:3). Už to vypadalo, že se bude zápas prodlužovat, což se ale nelíbilo našemu kapitánovi (Hannila Lasse), který v čase 55:00 vsítil vítěznou branku.

Nejlepší hráči čtvrtfinále

Hannila Lasse 2B (1+1)
Kalto Mikko 2B (1+1)

Semifinále

Postup do semifinále byl splněn. Tam už jsem dále čekal prohru a následný boj o bronz, jelikož jsme hráli proti silnému výběru CZE. Do tohoto zápasu jsme šli s tím, že musíme na ledě nechat úplně všechno včetně duše. V první třetině jsme na CZE vlítli ve velkém stylu, hlavně Mikkola Esko, který během 5ti minut vstřelil hattrick. CZE se ale nevzdali a nakonec ve druhé třtině vyrovnali na 3:3. Ve třetí třetině ale opět přišla chvíle našeho kapitána (Hannila Lasse), který v čase 51:29 vstřelil vítězný gól, na který CZE už nestihli zareagovat a tak jsme mohli slavit postup do samotného finále!


Nejlepší hráči čtvrtfinále

Mikkola Esko 3B (3+0)
Hannila Lasse 2B (1+1)
Hannila Miska 3G z 22 střel je na této úrovni výborný výkon, který stačil na postup do finále

Finále

Cíl, na který jsem ani nepomýšlel se stal skutečností. Finále a ještě proti nejsilnějšímu výběru SVK, který měl papírově silnější hráče o neuvěřitelných 7,2. Tento zápas mi velice připomněl reálné FINÁLE MS 2010 RUS – CZE (Rusko jako super nadupaná mašina, jedna hvězda vedle druhé a Češi, kterým vůbec nikdo nevěřil, že vůbec projdou přes čtvrtfinále). Nakonec vyhráli Češi. Přesně to se stalo i ve finále přípravného turnaje, kde jsme dokázali poprvé porazit SVK. V čase 46:11 SVK vyrovnalo na 6:6 a už to vypadalo na prodloužení, ale tentokrát vzal vše do vlastních rukou 1.asistent kapitána (Hana Jarko), který v čase 52:54 vstřelil zlatý góóól. Poté si pamatuji už jen závěrečný klakson, pohár, vítězné doutníky, novináře, gratulaci prezidenta a tisíce skandujících fanoušků.

Nejlepší hráči finále

KOMPLETNÍ FIN VÝBĚR !


Na závěr bych chtěl poděkovat za uvolnění všech hráčů na reprezentační turnaj. Nyní můžete být na své finské svěřence velice hrdí, jelikož se vracejí se zlatou medailí na krku.

Ještě bych chtěl Všem popřát krásné svátky a šťastný nový rok.
Mějte se krásně.

Pre Suomi News Blog napísal Mr.Shearer, hlavný tréner FIN repre

Žádné komentáře: