neděle 1. srpna 2010

Ratingu krajín vládnu Fíni



Situáciu v skupinách Ligy majstrov už poznáme, pozrime sa teda ako vyzerá celková situácia v medzinárodných pohároch po štyroch kolách. A kedže spoľahlivejší ukazovateľ úspešnosti jednotlivých krajín v MP ako Rating krajín v redakcii Suomi News Blogu nepoznáme, pozrime sa naň:

1. Fínsko - 8,2667
2. Česko - 8,2
3. Nemecko - 8
4. USA - 7,0667
5. Poľsko - 6,75
6. Švajčiarsko - 6,4667
7. Rusko - 5,5333
8. Švédsko - 4,6667
9. Kanada - 4,6667
10. Slovensko - 4,2

V doterajších súbojoch medzinárodných pohárov si najlepšie počínali fínske celky. Nadviazali tak na tradíciu, podľa ktorej patrilo Fínsko vždy k elite hokejkového sveta. Bude zaujímavé sledovať, či tímy SM-Liigy dokážu nadviazať na dobrý štart a zabojujú o jednu, či dokonca viacero trofejí. No ani české tímy sa nevzdávajú túžby ovládnuť Rating krajín. Fínom doslova dýchajú na krk. Bude zaujímavé sledovať ktorá z hokejových veľmocí nakoniec obsadí prvú pozíciu. Alebo sa uplatní pravidlo "kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva"?

Veľkým sklamaním doterajšieho priebehu bojov o trofeje na medzinárodnej scéne sú výkony slovenských celkov. S minimom získaných bodov sú posledným tímom "ratingu". Spoliehajú sa snáď Slováci na to, že im všetky body zabezpečí ich guru Gigo? Ten síce robí čo môže a predvádza skvelý hokej, no utiahnuť celý štát na jedných pleciach nezvládne veru ani on.

Zisťovali sme čo stojí za zlými výkonmi Slovákov a nakoniec (po mnohých neúspešných pokusoch a odmietnutiach) sa nám podarilo získať stanovisko významného slovenského manažéra Kamzíka (Tatranskí kamzíci). Ten pre SN povedal: "Sme síce najpočetnejší štát, ale skúsenejší manageri poutekali do rôznych iných štátov a niektoré zahraničné ligy sú mi známejšie /menami/ ako tá naša na Slovensku". No zároveň dodáva: "Myslím, že to je hodená rukavica pre všetkých členov Extraligy, že nestačí byť dobrý len u nás, ale treba sa porovnávať aj s ostatným svetom a snažiť sa mu vyrovnať..." A na koniec si aj zaspomína na lepšie časy: "Mimochodom, pamätám také kolo medzinárodných pohárov, že všetky slovenské tímy bodovali - teda vyhrali, len jeden remizoval. Takže sa máme čo snažiť."

Slovenské celky majú pred sebou ťažkú prácu. Vychovať novú elitu. V tomto ročníku medzinárodných pohárov to však už nepomôže. A tak im zrejme ostáva spoliehať sa len na svojho "náčelníka" z Podlavíc a dúfať, že sa mu v Lige majstrov podarí isť čo najďalej a nazbierať tak prepotrebné body do výsledného koeficientu.

O tom či sa im to podarí, i ďalšom dianí na medzinárodnej scéne Vás budeme naďalej informovať.

Pekný deň Vám praje redakcia Suomi News Blog.

Žádné komentáře: