středa 15. října 2008

Banánová aféra pod lupou


Čím si vlastne manažeri týmu Nezkušení kosmonauti a FWB Coyotes zásilky banánů zasloužili? Aoki z NK si dovolil protestovat proti výši koeficientu turnaje 3KG, který pořádá velkoobchodník s banány Gigo (nabízí se otázka proč se jeho turnaj nejmenuje jednoduše Banán cup). Redakci Suomi News se podarilo sehnat zákulisní informace o skutecných koeficientech turnaju, člen DEVu který chce zustat v anonymite nám tyto informace poskytl, protože již nemohl číst polopravdy, které prezentoval v diskuzích práve banánový král Gigo. Přinášíme zde porovnání koeficientu jednotlivých turnaju, tyto skutečné údaje se podstatně liší od toho, co se nám v diskuzi snažil vnutit již zmínený podnikatel s ovocem.

Porovnání je v procentech, jako výchozí hodnotu jsme zvolili koeficient který je někde mezi koeficientem pro extraligu a koeficienty turnajů, tento výchozí koeficient se rovná hodnotě 100%, údaje u jednotlivých turnajů znamenají procento výše koeficientu z této výchozí hodnoty, první údaj je základní cást, druhá je playoff.

Turnaje pro A týmy:

Výchozí koeficient K=100%


3KG cup 96/96 %

Swiss Open 67/80 % (amatér)
Swiss Open 73/93 % (profi)

Prague Open 73/84 %

O krištálový puk 73/84 %

4444 cup 66 / 83 %

Sporting cup 60/60 %

--------------------------
Turnaje pro farmy:

GGC 47/47 %

Letní liga 50/67 %


Z těchto údajů jasně vyplývá, že Gigo v diskuzi záměrně porovnával například koeficient základní části svého turnaje s koeficientem playoff jiného turnaje, aby vznikl dojem že se koeficienty neliší, šikovně ale zamlčel, že jiný turnaj má v základní části koeficient daleko nižší. Dalším smutným příkladem toho jak Gigo zámerně nepodává pravdivé informace jsou turnaje farem, kde doslova napsal Letní liga má v základní části o 30 dílků vyšší koeficient, v playoff dokonce o 46 než jeho GGC. Jak je vidět v porovnání se koeficient základní části téměř neliší, v playoff je to rozhodně míň než uvádí Gigo. Tento článek je až posledním krokem, snažili jsme se vedení hokejky a samotného Giga poskytnutím těchto údajů před zveřejněním přesvědčit k tomu, aby přiznal že neinformoval pravdivě, místo toho jsme byli obviněni z manipulace koeficientu přímo v nastavení turnajů na hokejce. Toto tvrzení je už vrcholem, proto jsme se rozhodli jít ven s údaji, které potvrzují že si účastníci 3kg cupu vydělají v základní části v průměru o zhruba 30 procent víc, v play off pak v průměru o 15 procent víc, během celé letní přestávky si tak vydělají výrazně víc než účastníci jiných turnajů.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Je mi z toho zle, na nedemokratickou diskusi na hokejce uz vubec nepisu.
Kdyz jsem napsal ze na hokejce vladnou demagogove byl jsem napadan z rozvracecstvi.

Cesta kterou Rudy Hoffi a Gigo zvolili vede do pekla a bude me hodne mrzet ze takhle skvely projekt jakym hokejka od pocatku je spatne skonci.

littlebear