neděle 7. června 2009

Základní část ve SWE a FIN

SWE

Tak letosni sezona Elitserien byla nebyvale vyrovnana. Nepocitam-li 4ku vepredu vedenou Dalax Flames a posledni dva tymy, tak se zbytek vmestnal do rozdilu 23 bodu z 34 zapasu, coz mi neprijde hodne. Na prvni nepostupovy misto navic Cykloner Jokkmokk ztracel jen 2 body...
Do letosni sezony urcite promluvil odchod Ala Bundy z Red Dwarf Druhanov (pred odchodem prejmenovany na Rudyho Pohrobci) Bunda si s celkem slusnym naskokem drzel postupova mista do PO a svym rozprodanim tymu tak vyrazne zamichal postupujicimi, kteri az do zaverecneho zapasu nevedli, jak budou serazeni od 10. do 14. mista. Ligu dle ocekavani vyhral Dalax, nasledovan Kosovakami, Stigiho Black Hawks a Ice Scorpions, kteri ohlasili v prubehu sezony konec jejich ucinkovani na hokejce... Techto tymu bude bohuzel urcite vic. Mezi prekvapeni urcite radim celkem vysoko umistene lvicky z Linkopingu ac slo o jejich premierovou sezonu, postup LC Pardubice do PO (v minule sezone Swedish Pirates) kteri tesne pred lonskym PO vlivem chyby manazera prisli o 3 petky z A tymu a dalsim prekvapenim bohuzel nemilym, je umisteni HM LadyRudyho, ktery bude bojovat o udrzeni Elit... Nicmene s poctem koncicich hracu v Elit. by mel setrvat i nadale v nejvyssi SWE soutezi.

(původní reportáž od Kamhala, díky)

FIN

Sezona ve Finsku byla bohužel především ve znamení konce 3 špičkových týmů, Stormbringers, HC ZETOR BRNO a HC Syria Represent. Ti i přes ukončení činnosti v probíhajícím ročníku měli na kontě tolik bodů, že se přesto udrželi v playoff a postarali se tak o nejnudnější playoff v historii finské nejvyšší ligy. Na vině nejsou ani tak manažeři jako spíše systém nasazení do playoff. Současný systém je nevyhovující, lepší by bylo po základní části zařadit neaktivní týmy na konec tabulky a ostatní týmy by se tak posunuly dopředu, v playoff by nebyly žádné kontumace a v playout by tolik nevadily.
Za těchto okolnosti ani moc nemá cenu mluvit o umístění týmů, snad jen že se v čele základní části usadila trojice týmů L-Team, Huhulákov a STIGA Allstars, kteří si to zřejmě mezi sebou rozdají i o titul. Na nešťastný systém nasazení do playoff doplatili především Kačeři Žižkov a Faktor Psí Strakonice, místo playoff tak hrají jen playout.

Nejlepší střelci:

1.
Paronen Henri STIGA Allstars "A" 24 gólů
2. Sedlák Zoltán STIGA Allstars "A" 23 gólů
3. Bastien Jean-Pierre Nezkušení kosmonauti "A"
Lintner Rostislav HC Sparta Lučany "A"
Žáček Vincenc SK Faktor Psi Strakonice 2006 "A" všichni 22 gólů

Nejlepší nahrávači:

1. Furdík Urban STIGA Allstars "A" 23 nahrávek
2. Kozubík Matěj HC Velký Ořechov "A" 20 nahrávek
3. Okrajek Michael Nezkušení kosmonauti "A"
Peterek David Nezkušení kosmonauti "A" oba 18 nahrávek

Nejlepší v kanadském bodování:

1. Furdík Urban STIGA Allstars "A" 40 (17+23)
2. Altshuler Boyd Nezkušení kosmonauti "A" 37 (21+16)
3.
Žáček Vincenc SK Faktor Psi Strakonice 2006 "A" 36 (22+14)

Žádné komentáře: