úterý 30. září 2008

ZETOR BRNO si poradil se Stormbringers a je v semifinále playoff SM-Liigy


Cheerleaderka vítězného týmu představuje nejnovější model ZETORu.

Souboj dvou nejlepších finských týmů minulých sezón se konal ve čtvrtfinále finské SM -Liigy. Narazili zde na sebe Stormbringers a HC ZETOR BRNO. Oba celky v základní části zůstaly daleko za očekáváním, Stormbringers si jako velký favorit ligy na poslední chvíli zajistili alespoň 2.místo, traktoristi z Brna byli dokonce až na sedmém místě. Týmy zvyklé se potkávat až ve finále tak na sebe narazili již ve čtvrtfinále SM-Liigy. Tato série stála za to: po dobu dvou týdnů plnila přední stránky finských novin, během zápasů bylo v ulicích finských měst téměř prázdno, fanoušci kteří nesehnali lístky na zápasy si nechtěli nechat ujít tento souboj alespoň v televizi.
Série začala skvěle pro Stormbringers, první dva zápasy vyhráli hladce 4:2 a 4:1, a nic nenasvědčovalo tomu, že další zápasy budou mít jiný průběh . ZETOR BRNO se ale na domácí půdě vzpamatoval a dokázal po nervydrásajících zápasech (2:3sn a 2:3p) srovnat sérii na 2:2.
Pro Stormbringers byly tyto dva na poslední chvíli prohrané zápasy šokem, ZETORu se i díky tomu podařilo vyhrát i pátý zápas na půdě Stormbringers. (3:1, stav série 3:2 pro ZETOR) Stormbringers se vzpamatovali až v šestém zápase, díky těsné výhře 1:0 srovnali sérii na 3:3. Rozhodnutí tak přinesl až 7.zápas: Utkání, ve kterém oba týmy předváděly defenzivní bitvu, se hrálo bez gólů až do 52.minuty, kdy na ledě byla 2.lajna traktoristů. Centr Jasnička vyhrál buly nalevo od gólmana Stormbringers Bouwmeestera, pohotově přihrál za sebe Škoulovi a ten přesnou přihrávkou na druhou stranu našel Koreňe, na kterého obrana Stormbringers úplně zapoměla. Koreň zblízka prostřelil soupeřova brankáře a dal tak jediný gól tohoto utkání, gól který posunul ZETOR do semifinále a Stormbringers poslal předčasně z playoff.
Další neméně zajímavé zápasy se díky tomuto souboji hráli téměř v tichosti, přinášíme zde ve zkratce výsledky těchto sérií:

Další výsledky osmifinále SM-Liigy:

IHC Karppi Kotiteollisuus "A" Nezkušení kosmonauti "A" 4:0 (5:2, 1:0, 3:2 sn, 3:2 sn)
Stormbringers "A" HC ZETOR BRNO "A" 3:4 (4:2, 4:1, 2:3 sn, 2:3 p, 1:3, 1:0, 0:1)
HC Syria Represent "A" L-team "A" 4:3 (1:0, 2:3 sn, 1:2, 3:2, 3:2 sn, 2:3, 5:1)
HC Velký Ořechov "A" Huhulakov "A" 0:4 (3:4, 0:1, 2:7, 1:4)


Žádné komentáře: