neděle 5. července 2009

Úvahy o budoucnosti hokejky

Poslední vývoj na hokejce začíná být čím dál tím větší fraškou. To co začalo narychlo předělanou 8.sezonou, zrušením některých oblíbených prvků hokejky (MS, mezinárodní poháry, soukromé turnaje) pokračuje absolutním chaosem v začínající 8.sezoně, nechci zde jmenovat všechny kiksy, již jen výběr postupujících náhradníků podle ID a ne podle výsledků v minulé sezoně mluví za vše. Když k těmto věcem přičteme informace od některých manažerů na diskuzi, kteří mluvili buď s LR nebo Adminem, dá se s celkem velkou pravděpodobností předpovědět co se bude dít po 8.sezoně. Mnoho posledních událostí naznačuje, že po 8.sezoně proběhne přechod na doménu h-manager.com spojený s restartem hokejky. Naznačuje to jak vyjádření admina, tak vyhýbavá odpověď LR (který na otázku zda proběhne restart odpověděl jen "bez komentáře"). Naznačuje to i chaotická 8.sezona, a záhadné nahrazení deaktivovaných týmů náhradníky podle ID. Vše kolem 8.sezony vyvolává pocit, že to bude poslední sezona před restartem, které není třeba věnovat pozornost, protože po jejím konci se stejně bude začínat od znova. Velkou záhadou je zda jsou poslední události součástí plánu tvůrců, pro které byla hokejka v této fázi jen jakýmsi pokusným králíkem před spuštěním mezinárodní verze, nebo se jedná o unáhlené řešení vyvolané neočekávanými událostmi (finanční potíže tvůrců apod.) V obou případech je přístup tvůrců, kteří manažery své hry o ničem neinformují nepochopitelný, v případě manažerů kteří si hru platí je tento postup tvůrců jen těžko obhajitelný a dokazuje absolutní neprofesionalitu a aroganci majitele serveru hokejka.cz. Jak jsem již psal poslední události naznačují ,že po 8.sezoně dojde k restartu, v tomto případě je pravděpodobné, že hokejka přijde o velkou část manažerů, budoucnost projektu h-manager.com je s takovým přístupem majitele velmi nejistá, na trhu s online manažery je možné uspět pouze s dokonalým produktem (do toho má hokejka v současné době velmi daleko) a skvělou péčí o zákazníky (na hokejce je péče o zákazníky v současnosti neznámým pojmem). Tento článek je úvahou, vývoj po 8.sezoně může být zcela odlišný, poslední události mojí úvahu bohužel dost potvrzují.

Uvažuji o napsání otevřeného dopisu majiteli serveru hokejka.cz s žádostí o vysvětlení, v případě že zůstane tento dopis bez reakce bude to pro mě důkaz, že o nás manažery nestojí a že nemá cenu tuto hru dál hrát. Velký odliv manažerů je podle mě jediná možnost jak donutit majitele změnit svůj přístup, konkurenční projekt PPM dokazuje, že Česko a Slovensko jsou v případě nabídnutí dobré online hry, kvalitního marketingu a dobré péče o zákazníky díky oblibě hokeje velkým trhem, počty manažerů z těchto 2 zemí několikanásobně převyšují počet manažerů ze zbylých zemí a tvoří tak důležitou hráčskou základnu, bez které by tento projekt nemohl (nejen finančně) fungovat.


ANKETA:

Jsem připraven ukázat svoji nespokojenost odchodem z hokejky, o návratu budu uvažovat jen v případě radikalní změny v přístupu majitele a jen za předpokladu, že případný restart bude provázen podstatnými změnami ve hře samotné (přesilovky a další dlouho slibované inovace).

Žádné komentáře: