středa 27. května 2009

Novinky na hokejce

Dnes byly spuštěny dvě novinky, možná jich je víc, ale vzhledem k tomu jaký jsou tvůrci tajnůstkáři jsem další zatím neodhalil.
Jednou novinkou je označení manažerů platících VIP hvězdičkou u jejich týmu v tabulkách lig a také v diskuzi. Je to další z kosmetických úprav, není určitě na škodu, ale jak ukázala poslední anketa tady na blogu manažeři by uvítali spíš změny týkající se přesilovek a nastavení taktiky.
Druhou novinkou je zobrazení celkové síly všech hráčů OF, DF, OA v kartě týmu. Tato novinka je na jednu stranu krokem dopředu, na druhou stranu má několik nedostatků. Do těchto hodnot se započítávají hodnoty všech hráčů v A nebo B týmu, u Áčka tak může být započítán například náhradní brankář, který vlastně nemá na sílu mužstva vliv, v případě mladého brankáře, který v Áčku sbírá zkušenosti a má hodnoty např. kolem 30 dojde k relativně velkému zkreslení uvedených hodnot týmu. U Béčka je nepřesnost ještě větší, u manažerů kteří mají C - tým se tak skutečnou sílu jejich B-týmu nedovíte. Další problém je výpočet, který nebere ohled na konzistenci hráčů, u týmů kde hrají hráči s konzistencí 2 nebo 3 je tak hodnota v kartě týmu o dost vyšší než skutečná síla v zápasech. Řešením by bylo vypočitávat sílu týmu přímo z výpisu zápasů, např. počítat průměr z posledních 10 zápasů.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

a) průměr posledních 10 zápasů, nebo vlastně jakéhokoliv počtu - http://www.chesspraga.cz/download/stat-hokejka.xls a k tomu http://www.chesspraga.cz/download/liga-zero.xls. Stačí trochu práce a základní schopnost pracovat uživatelsky s Excelem. Již jsem to vylepšil natolik, že přehled ligového kola by se snad dal zvládnout za 10 minut. U prvního souboru jsem zvádl možnost převodu hráčských hodnot clipnutím na kartě hráče i ze seznamu hráčů, takže další pracovní den (v pondělí) asi strávím právě vylepšováním těch Rudyho statistik - chci, aby to počítalo vždy jen jednoho brankáře a variantu se třemi a čtyřmi pětkami. S podporou přenášení do druhého souboru, kde se to hned zpracuje se zaznamenaným průměrným nasazením.
b) vlasní blog nemám, nicméně můj návod je na http://www.chesspraga.cz/start-hokejka.htm