pondělí 9. března 2009

Semifinále SNNC 2016 - Finsko a Rusko postupují do finále




Dnešní den byl ve znamení semifinálových soubojů letošního ročníku SNNC. V prvním semifinále se střetly celky ze Švédska a domácího Finska. Dnešní odvety měly podobný průběh jako první zápasy, finské celky získaly díky třem vítězstvím dalších 9 bodů a celkem s přehledem postoupily poměrem 18:6. Domácí publikum, jinak nedočkavě čekající na začátek nové sezony v SM-Liize, tak čeká na závěr letní přestávky příjemné zpestření.
Druhé semifinále přineslo obrovské drama, možná největší favorit turnaje družstvo USA I se střetl s druhým celkem základní části Ruskem. Po prvních zápasech byl stav nerozhodný 6:6, a také odvety ukázaly, že na sebe narazily dva vyspělé hokejkové národy. O postupu Ruska nakonec rozhodla jedna jediná branka, obě družstva si v semifinále připsala po 6 bodech, o postupujícím tak rozhodl poměr skóre. Zřejmě největší zásluhu na postupu měl sibiřský exhibiční tým oligarchy Railiho, jehož tým uštědřil svému soupeři, věhlasnému týmu Hockey No.1, jeden z největších debaklů v jeho historii. Ve finále se tak střetnou Finsko a Rusko, o třetí příčku bude bojovat nešťastně vyřazený tým USA I se Švédskem.
Pořadatelé turnaje jsou doslova bombardováni dotazy novinářů, zda se stejné celky představí i na příštím ročníku SNNC. Podle hlavního pořadatele Aokiho udělá vedení turnaje vše proto, aby se všechny celky ze semifinále příští rok opět strávili letní přestávku ve Finsku na dalším ročníku SNNC. Vedení turnaje rovněž oznámilo, že se turnaj i nadále bude hrát podle letošního formátu, uvažovalo se o zkrácení turnaje a jeho odehrání až po skončení MS, manažeři účastníků letošního ročníku však jednoznačně podpořili současný formát.
Všechny zápasy finále je možné sledovat na druhém programu finské televize YLE TV2. program najdete zde http://www.yle.fi/



SWE - FIN 6:18 (36:41)

Mighty Black Hawks "A" STIGA Allstars "A" 9:5 4:5
HC KOSOVÁCI SWE "A" Nezkušení kosmonauti FIN "A" 4:8 6:3
ICE Scorpions "A" HC ZETOR BRNO FIN "A" 4:5 3:6
HC DRAK KUNOVICE "A" HC Syria Represent FIN "A" 4:5 2:4


USA I - RUS 12:12 (40:41)

Vena Superteam Las Vegas USA I "A" dromik teams RUS "A" 10:4 2:1
Integrated Peripherals USA I "A" RUSSIAN TIMES "A" 5:9 2:5
Hockey no.1 USA I "A" Exhibice Klanu Sibiřskýho Močálu - RUS - "A" 3:6 1:10
Alabama Boxers USA I "A" - RI Windows Zlín - "A" 8:2 9:4


Finále:

FIN - RUS

0 3.místo:

USA I - SWE

Žádné komentáře: