sobota 27. prosince 2008

Finsko versus Suomi . . .








V poslední době si nelze nevšimnout, jaká atmosféra vládne na úrovni juniorské reprezentace.




Po zlaté medaili přišel hubenější rok, který se dal vzhledem k vyprahlé studnici mládežnické základny ve Finsku tak trochu očekávat. I přes velmi obměněný kádr bylo páté místo úspěchem. Navíc v situaci, kdy došlo na poslední chvíli k výměně na trenérských postech. Jak velký dopad na tým to mělo už nikdy nezjistíme. Přesto panovala ve Finsku přátelská nálada a nikdo vzhledem k výše uvedeným faktům nikterak nesnižoval kvality vedení reprezentace mládeže.





V právě probíhající sezoně vede náš mládežnický výběr velmi kontroverzní manažer. Již při volbách, které vyhlásil Head Manager IHF bylo jasné, že najít toho pravého pro juniorskou reprezentaci nebude snadné. Jistě, pozice je to zodpovědná a vyžaduje trochu více času a úsilí, než na klubové úrovni (v případě, že chceme uspět ...). Ale nezájem manažerů ze země tisíce jezer o tento prestižní post předurčil výběr juniorů k pomalé, ale jisté záhubě.







Sky - to je jméno, které vytáhl na světlo světa HM a zvolil jej trenérem Suomi U21. Trenér známý svýmy arogantními výstupy jak na úrovni mezinárodní, tak (a to je horší) na národní úrovni. Slovní přestřelky s manažery finských klubů z něj udělaly neoblíbeného a odmítaného ...


Jistě, stačilo udělat úspěch a některé averze by vzaly za své . . . ale . . .


. . . ale přišel North america Tournament a ostudné osmé místo . . .


Slíbené zlepšení ??? . . . ano . . .


. . . ale jen o jednu příčku na Czechoslovakia Tournament . . . gólem v prodloužení . . .


Když hledám jiné slovo, než výmluva, mám s tím velkou práci. Jen tak se dají nazvat slova trenéra a jeho asistenta. Nemáme dostatek mladých hráčů, a pokud už jsou, pak nám je manažeři nepouští na turnaje ...


Proč ... ???

Věřím, že se na tomto místě onen kontroverzní trenér vyjádří a odpoví sám. Nechci spekulovat, tak mu dejme prostor.


"Domácí" turnaj ve skandinávii měl ukázat, že leckdy drsná slova ternéra Skye dopadnou nejen na hlavy finských manažerů, ale do šatny juniorského výběru a příjde ono zlepšení . . .


Finsko div se . . . chtělo se zvolat po úvodním derby se sousedním spolupořadatelem.


Ač papírově slabší, vítězí finský výběr brankou v prodloužení. Náhoda ? Zlepšení práce trenérů ? Méně averze majitelů hráčů ? Po utkání se dalo dlouho spekulovat.



Jenže zasvěcení, kteří byli v šatně hlavního kouče před "klíčovým" utkáním se Švýcarskem, které si poradilo s Kanadou vědí, že trenér měl problém naordinovat správnou taktiku a neměl dostatek odvahy poslat domů hráče, kteří proti Švédsku zahráli podprůměrně a nemají v reprezentaci co dělat.


Dva nejhorší z prvního zápasu se na soupisce toho druhého přesto neobjevili . . . Zásah Boží ??? Při pohledu na vývoj utkání až zamrazí. 16:18 - 1:5 !!! . . . 51:56 - 7:6 !!!


Něco se stalo. Něco se sestavou, něco s taktikou . . . nechce se věřit, že na střídačce stál stejný muž . . . ale stál.



Třetí zápas - Kanada. Stejný scénář, avšak tentokrát vedlo Finsko. A málem o vedení přišlo . . . málem. Vítězství na 4 pětky v základní hrací době - novinka dlouho u nás nevídaná. Proč v těchto dvou zápasech měl náš tým TOP hráče ve druhé pětce ? Proč přišel turnaj, kde najednou dáváme tolik branek ? Opět dám prostor trenérovi . . .


Finále . . . po propadácích věc neskutečná. Velesilné Česko si hodně věřilo a čekala se blamáž. Ta se ale nekonala. Ano, čeští mladíci nás přestříleli, ale zase se ukázalo něco nového v našem výběru. Ač přehráni a přestříleni, drželi jsme krok ... až do páté minuty prodloužení. A nejlepší finská pětka nastupovala od začátku až jako třetí . ? . . .


Stříbro je velkým úspěchem v tolik pokažené sezoně s velmi okleštěným kádrem. A navíc, už Karol Polák říkal, že "Stříbro má cenu zlata ...".


Některým se jistě dere do úst myšlenka, že tímto článkem chci říct : "Každý úspěch musí být po zásluze potrestán ..." Není to tak, a jen ten úspěšný ví, že není úspěch jako úspěch ...


Reakce na sebe nedala dlouho čekat . . .



. . . jen místo komentáře k turnaji dostal redaktor a autor článku tohle "tiskové" vyjádření . . .











8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Koukám že to moje místo chceš fakt hodně...Vůbec se nedivím že většina lidí tě nesnáší stejně jako mě.Takže my dva si nemále co vyčítat!!!
Ale dělej si co chceš.
P.S. trochu si rejpnu-vůbec se nevidím že tě přítelkyně nebo co to bylo že tě opustila takového kokota!!!-řeknu ti jedno to s tou přítelkyní není pravda chtěl ses na to jenom vymluvit pač jsi na to neměl:-P

Unknown řekl(a)...

Ubohej komentář, gratuluji k blbosti. :)

Anonymní řekl(a)...

:D
To je ... ten Sky :D
skoda mluvit.. takhle si srat na hlavu :D tomu se chce jenom smat :D

Anonymní řekl(a)...

Tak jasný všichni do mě

Anonymní řekl(a)...

Vy jste oba ale masla.... looool

Kazdopadne se pridam spis ke stavajicimu trenerovi nebot Koivu pri vsi ucte tve pociny na hokejce jsou zarazejici a spousta tvych excesu nebyla dostatecne vysvetlena. Tvoje pusobnost na hokejce je kurizozni a spoustu pocinu na hrane pravide nebo alespon dobrych mravu.

Unknown řekl(a)...

Na tom také něco bude ;-)

Anonymní řekl(a)...

"P.S. trochu si rejpnu-vůbec se nevidím že tě přítelkyně nebo co to bylo že tě opustila takového kokota!!!-řeknu ti jedno to s tou přítelkyní není pravda chtěl ses na to jenom vymluvit pač jsi na to neměl:-P"

Touhle vetou si me definitivne nasral, budu te ignorovat na hokejce jak v diskuzich tak jako repre trenera, na MS nepocitej s zadnyma hracema ode me. Soukromej zivot kohokoliv z nas nema nic spolecnyho s hokejkou a nikdo z nas nema pravo urazet jine manazery na zaklade jejich soukromych problemu.Na svem blogu to nehodlam tolerovat.

Aoki

Anonymní řekl(a)...

kopírováno ze stránky http://underground.hockey-stick.eu/ (jo a hádejte koho mam na mysli v onom "ps"...jé, vy ste to uhodli ? a hned napoprvý ? no ano, je to ten všem sympatickej Sky) :-)

# Raili Says:
November 24th, 2008 at 9:39 pm

Rudy, ty seš fakt neskutečně ulhanej člověk.

Kdokoli bude mít zájem, pošlu mu screen mojí korespondence s Rudym ať si udělá o všem obrázek sám. Kontaktovat mě můžete na icq 238-478-644, na mejlu Raili@seznam.cz, nebo v Hokejkový poště ID 101081.

ps: doplnim, že to o čem Rudy píše že bylo “hrubé označení manažera” je velmi trefný a podle mě si člověk, kterej dělá podrazy při trejdech, úmyslně uvádí u svejch hráčů na výměnu špatný skautingy a při následující komunikaci navíc o všem vědomě lže si jiný označení než hrubý ani nezaslouží